Brazília je v šoku, Neymar na šampionáte dohral

TASR SITA TA3
5.7.2014 07:36

Brazília je v šoku. Jej najväčšia futbalová hviezda Neymar si už na svetovom šampionáte nezahrá. Jeden z najsledovanejších hráčov turnaja a so štyrmi gólmi najlepší strelec "kanárikov" má zlomený tretí stavec a tréner Luis Felipe Scolari s ním už nemôže na domácich MS počítať. Informáciu pre svetové agentúry potvrdil lekár brazílskeho tímu Rodrigo Lasmar.

Brazília síce v piatok postúpila medzi najlepšie kvarteto šampionátu po štvrťfinálovom triumfe 2:1 nad Kolumbiou, no zaplatila za to krutú daň v podobe zranenia Neymara. Na krídelníka FC Barcelona v 87. minúte zozadu naskočil obranca Juan Camilo Zuniga a trafil ho nešetrne kolenom do oblasti chrbta. Neymar sa po tvrdom zásahu zvíjal na trávniku v bolestiach, z ihriska ho museli vyniesť na nosidlách. Scolari už po zápase tušil katastrofu. "Nepoznáme ešte výsledok vyšetrenia a iba dúfame, že to nebude také vážne. Keď ho však odnášali z ihriska, kričal od bolesti," povedal tréner "Selecaa".

Portál Globo.com priniesol po zápase fotografie zraneného Neymara z nemocnice. Podľa prvotných informácií mu lekári spevnia chrbát bedrovou ortézou, ale pohyb mu to nebude úplne limitovať. Operácii by sa mal vyhnúť, čaká ho konzervatívna liečba. Bude musieť odpočívať a boľavé miesto nenamáhať. Podľa prognóz ho čaká štvor- až šesťtýždňová pauza.

"Bude nosiť ortézu, aby netrpel takými bolesťami," uviedol lekár brazílskeho tímu po röntgenovom vyšetrení. "Majstrovstvá sveta sa pre neho určite skončili. Ide o zlomeninu, ktorá sa väčšinou hojí dobre, ale za týždeň sa uzdraviť v tomto prípade nedá stihnúť. Je smutný a unavený," vylúčil Lasmar, že by sa mohol Neymar stihnúť doliečiť do finále.

Zuňiga odmieta úmyselné zranenie Neymara

Kolumbijský futbalista Juan Zuňiga odmietol, že by v piatkovom štvrťfinále majstrovstiev sveta s Brazíliou (1:2) zranil úmyselne domácu hviezdu Neymara. V 87. min súboja trafil Kolumbijčan hráča FC Barcelona nešetrne zozadu do chrbta, zlomil mu bedrový stavec a predčasne ukončil šampionát.

"Nikdy nemyslím na zranenie súpera. Bolo to v súboji, snažil som sa odstaviť ho. Na ihrisku bojujem za farby svojej krajiny. Nečakal som, že mu zlomím stavec. Je to veľký talent, svetová hviezda," povedal dvadsaťosemročný Zuňiga.

Neymar potrebuje niekoľkodňový oddych, operácia však nie je nutná. Nasledovať bude viactýždňová liečba. Ofenzívny Brazílčan, ktorý na šampionáte strelil štyri góly, príde o semifinále i súboj o medaily na svetovom šampionáte. "Poďme sa modliť k Bohu, aby mu bolo čoskoro dobre," doplnil Zuňiga, ktorého zákrok hlavný rozhodca Carlos Velasco nepotrestal žltou kartou. Zuňiga teraz bude v Brazílii verejným nepriateľom číslo jeden.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok