Marek Ďaloga odmietol ponuku z Dallasu i ruských klubov

SITA
4.7.2014 15:35

Hokejový obranca Marek Ďaloga zaujal svojimi výkonmi v minulej sezóne v Pardubiciach i slovenskej reprezentácii viaceré kluby, interes o jeho služby prejavili v NHL i KHL, napokon však po krachu Leva Praha zakotvil v Sparte Praha.

Marek Ďaloga odmietol ponuku z Dallasu i ruských klubov
SITA

Zmluvu mu ponúkal aj klub NHL Dallas Stars. "Mojím snom nie je hrať v NHL. Tam je hokej o niečom inom, myslím si, že mi viac vyhovujú väčšie európske klziská. Prakticky hneď po MS mi ohľadne tohto záujmu telefonoval Jirko Hrdina. Bola by to aj pre mňa výzva, ale v tom čase už som mal zmluvu s Levom, chcel som si vyskúšať KHL a nad iným som ani nerozmýšľal. Bol som presvedčený, že v novej sezóne si skúsim KHL. Zrazu sa to zvrtlo úplne opačným smerom. Veľa ľudí bolo prekvapených, ja takisto. Začalo sa to všetko naťahovať, nikto poriadne nevedel, na čom je a nakoniec sa situácia vyriešila takto," priznal v rozhovore pre web Hokejportal.net Marek Ďaloga.

Účastník posledných dvoch svetových šampionátov sa najskôr dohodol s Levom na dvojcestnej zmluve, po krachu tohto projektu využila práva na jeho služby pražská Sparta. V čase, keď už bola na svete dohoda s finalistom Gagarinovho pohára 2014, mal dve ponuky z ruských klubov. Záujem prejavil aj bratislavský Slovan. "Ešte aj v utorok som telefonoval s generálnym manažérom Slovana pánom Krajčim. Sparta ma však od začiatku chcela, a tak to aj zostalo. Teším sa do tohto klubu a som rád, že v ňom budem pôsobiť," doplnil pre Hokejportal.net Ďaloga, ktorý je výborný korčuliar a patrí medzi najrýchlejších hráčov pôsobiacich v Európe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok