Nemcov kvári chrípka, tretina kádra bojuje s horúčkami

TASR
4.7.2014 11:03

Tábor nemeckej futbalovej reprezentácie zasiahla pred piatkovým štvrťfinálovým súbojom na MS proti Francúzsku (18.00 SELČ v Riu de Janeiro) chrípka. Podľa trénera Joachima Löwa tretinu kádra sužujú bolesti hrdla a vysoké horúčky.

Nemcov kvári chrípka, tretina kádra bojuje s horúčkami
SITA

Celkovo siedmi hráči nemeckého výberu nie sú podľa agentúry Reuters zdravotne fit. Löw tvrdí, že chrípka je výsledkom náročného cestovania a prispôsobovania sa rozdielnym teplotám a klimatickým podmienkam v Brazílii. Nemci odohrali na šampionáte dosiaľ štyri stretnutia, jeden v tropickej horúčave, jeden v silnom lejaku a ďalší v sychravom počasí.

Podľa trénera ale chrípkové symptómy postupne ustupujú a očakáva, že žiadny z jeho hráčov nebude musieť v piatok vynechať zápas. "V stredu sa asi tretina hráčov sťažovala na bolesti hrdla. U Matsa Hummela sa to zhoršilo na druhý a tretí deň, keď mal aj vysoké teploty. Ale tie problémy ustupujú," uviedol Löw, ktorý nemenoval ďalších hráčov so zdravotnými ťažkosťami.

Jediným jeho zverencom, ktorý musel vynechať stredajší tréning, bol stredopoliar Christoph Kramer, ten ale na šampionáte v Brazílii nie je členom základnej zostavy "Nationalelf".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok