V Brazílii rozbili gang priekupníkov s lístkami

SITA
3.7.2014 09:24

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) spoločne s brazílskymi úradmi vyšetruje nelegálne obchodovanie s lístkami na majstrovstvách sveta. Tlačová hovorkyňa polície v Riu de Janeiro Camila Donatová uviedla, že v utorok zadržali jedenásť podozrivých osôb a odobrali im vstupenky, ktoré dodala FIFA sponzorom, mimovládnym organizáciám a členom technickej komisie brazílskeho tímu.

V Brazílii rozbili gang priekupníkov s lístkami
SITA

Miestne orgány takisto vyšetrujú možnú účasť funkcionárov FIFA, ako i predstaviteľov brazílskej, argentínskej a španielskej futbalovej federácie. Polícii sa už podarilo identifikovať šéfa gangu, ktorým bol údajne Alžírčan Mohamadou Lamine Fofana. Ostatní desiati zadržaní sú Brazílčania. Donatová varovala médiá, aby sa do skončenia vyšetrovania vyhýbali unáhleným záverom.

Podľa BBC mohlo jedenásť zadržaných nelegálnym spôsobom počas majstrovstiev sveta zarobiť 90 miliónov dolárov. V rozpore so zákonmi predávali lístky údajne už na štvrtom šampionáte. Alžírčan Fofana zrejme získaval vstupenky od niekoho z FIFA. Na aute mal nálepku umožňujúcu prístup na súkromné akcie FIFA. Pri zatýkaní mali muži pri sebe asi stovku vstupeniek. V Brazílii im hrozia obvinenia z nelegálneho predaja vstupeniek, organizovania zločineckej skupiny a prania špinavých peňazí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok