Serenina dezorientovanosť vyvolala otázky

SITA
2.7.2014 19:00

Americká tenistka Serena Williamsová predviedla v utorok na grandslamovom Wimbledone na tráve v Londýne bizarnú etudu, ktorá napospol vyvolala podozrenia, či na zápas 2. kola štvorhry po boku svojej staršej sestry Venus nenastúpila opitá alebo inak intoxikovaná.

Serenina dezorientovanosť vyvolala otázky
SITA

V takomto duchu referovali napríklad web Tennis Net či Barstool Sports. "Zriedkavo, ak vôbec niekedy, bol na vrcholnej úrovni nejaký šampión v takom evidentne zdecimovanom stave pred očami miliónov," uviedol portál The Mirror. Organizátori neskôr informovali o vírusovom ochorení.

Niekdajšie jednotky svetového rebríčka Williamsové odstúpili proti Nemke Kristine Barroisovej a Švajčiarke Stefanie Vögeleovej za stavu 0:3 po geme, v ktorom Serena urobila štyri brutálne dvojchyby a jej zjavné ťažkosti s koordináciou v určitej chvíli dokonca pomkli empjarového rozhodcu Kadera Nouniho zostúpiť na kurt a overiť si, či je hviezda spôsobilá pokračovať.

Serena, ktorá v 3. kole dvojhry nestačila na Francúzku Alizé Cornetovú, sa nechala vyšetriť už po rozohrávke, napokon však nastúpila. Zarážajúco sa tackala, mala problémy chytiť loptičku od zberača a kazila údery hlboko pod úroveň rekreanta - začiatočníka. Potom ju sestra chytila za ruku, odkráčali k lavičke a vzdali snahu.Serena mala v očiach slzy.

"Mám zlomené srdce z toho, že som nemohla na tomto turnaji pokračovať. Ráno som si myslela, že sa azda pozviecham, ale viróza ma naplno zmohla," znelo komuniké Američanky, ktorá dodala: "Už sa teším na nasledujúci ročník." Venus dodala: "Žiaľ, Serena sa už niekoľko dní necítila dobre a dnes nemohla predviesť svoj potenciál. Som na ňu hrdá, že to aspoň skúsila. Milujeme totiž štvorhru." Serena však po vyradení v singli v ťažkom kontrapunkte povedala: "V debli som momentálne mizerná. Nedávno som Venus upozornila, že by si mala nájsť inú partnerku."

Pam Shriverová pre ESPN skonštatovala: "Môžete sa cítiť zle, ale nie natoľko, aby vám loptička vypadávala z ruky a naháňali ste ju po zemi. Môžete urobiť štyri dvojchyby v rade, je však rozdiel medzi dvojchybou a dvojchybou." The Guardian s odvolaním sa na francúzskeho kouča a zároveň partnera Sereny Patricka Mouratogloua hlásil, že dvojica už dva dni nebola v kontakte. Podľa Daily Mail však sú svedkovia ich spoločného odchodu z areálu deň pred inkriminovaným deblom. Videá z tohto kuriózneho zápasu sa stali hitom internetu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok