Mojsejová ostane vo väzbe do októbra

SITA TA3
1.7.2014 15:36

Podnikateľka Eleonóra Mojsejová, ktorá je obvinená z viacerých trestných činov, pobudne vo vyšetrovacej väzbe až do 3. októbra tohto roka. Rozhodol o tom dnes senát košického krajského súdu, ktorý Eleonóre M. predlžil pobyt za mrežami o ďalšie tri mesiace.

Krajský súd čiastočne vyhovel sťažnosti krajského prokurátora, ktorý žiadal predlžiť väzbu Eleonóry Mojsejovej až o štyri mesiace. V stručnom odôvodení predseda senátu uviedol, že trvajú dôvody väzobného stíhania pre možné ovplyvňovanie svedkov a v tomto prípade prevažuje verejný záujem na plynulom pokračovaní vyšetrovania nad právom na osobnú slobodu.

Krajský prokurátor argumentoval, že ide o zložitý a rozsiahly prípad organizovanej trestnej činnosti, v ktorom je obvinených 23 osôb a doteraz vznesených 19 obvinení, pričom podľa priebehu vyšetrovania indície ukazujú, že môžu byť obvinené aj ďalšie osoby. Zdôraznil, že väzobné stíhanie v takýchto prípadoch môže trvať až 19 mesiacov, pričom Nora Mojsejová je vo väzbe zatiaľ desať mesiacov.

Nora Mojsejová pred senátom uviedla, že je väzobne stíhaná len pre svoje meno a nie preto, že by ovplyvňovala svedkov. Žiadala, aby krajský súd zamietol žiadosť prokurátora.

Krajský súd dnes zrušil rozhodnutie sudcu pre prípravné konanie Okresného súdu Košice I, ktorý 12. júna zamietol návrh prokurátora na predĺženie väzby obvinenej košickej podnikateľky Eleonóry Mojsejovej o štyri mesiace s tým, že väzba obvinenej trvá do 3. júla 2014.

Známa košická podnikateľka Eleonóra Mojsejová je obvinená z daňových podvodov, pričom vo väzbe je od 3. septembra 2013 pre obavy z možného ovplyvňovania svedkov a marenia trestného stíhania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok