Slovenskí volejbalisti prehrali s Čínou 1:3 a obsadili konečné 4. miesto

TASR
29.6.2014 17:00

Slovenskí volejbaloví reprezentanti prehrali v nedeľňajšom súboji o tretie miesto na turnaji Final Four 3. skupiny Svetovej ligy v tureckej Burse s Čínou 1:3. Zápas trval presne dve hodiny. Druhý set sa skončil výsledkom 39:37 pre ázijský tím a bol tak rekordne dlhým v histórii slovenskej mužskej reprezentácie.

Slovenskí volejbalisti prehrali s Čínou 1:3 a obsadili konečné 4. miesto
TASR

Zverenci trénera Flavia Gulinelliho podľahli v sobotu v semifinále domácemu Turecku 0:3, celkovo obsadili štvrtú priečku. Vo finále sa v nedeľu popoludní Turecko stretne s Kubou.

Final Four 3. skupiny SL v Burse:

o 3. miesto:
Čína - SLOVENSKO 3:1 (-21, 37, 23, 19)

Zápas trval 120 minút. Rozhodovali: Abdelsamad (Egypt) a Mechan (Peru), 1500 divákov.

Zostava SR: Zaťko, Kostoláni, Kohút, Vlk, Paták, Krajčovič, libero Kubš (Bencz, Kriško, Palgut. Hruška)

Slováci začali dobre a po ese Kotolániho viedli 3:1. Číňania však rýchlo vyrovnali a pokračovalo sa bod po bode. Slováci sa potom dostali do náskoku, keď po bloku Kostolániho a ese Vlka viedli 9:6. Lenže z vedenia 11:7 bolo o pár momentov po dobrej obrane ázijského súpera vyrovnané 11:11 a začínalo sa odznova. Na druhom technickom timeoute vyhrávali slovenskí volejbalisti najtesnejším rozdielom 16:15. Potom však Číňania pritlačili na servise, čím donútili súpera k chybám a postupne sa dostali do vedenia 19:17. Slováci potom ubránili útok súpera a z kontry kapitán Kohút vyrovnal na 20:20. Následne zablokoval útok súpera Kostoláni a Slováci v koncovke dokonca o bod viedli. Výborne hrajúci Kostoláni potom výborne zaútočil, dal eso o pásku a Slováci mali tri setbaly - 24:21 Hneď prvý využil po dlhej výmene blokom Paták a Slováci viedli 1:0. Mužom prvého setu bol Kostoláni, ktorý dal tri esá a zaznamenal 10 bodov.

V druhom sete viedli Slováci 2:0 a 4:2 a pokračovali v úspešnej koncovke prvého dejstva. Po dobrom Patákovom servise a úspenom útoku Vlka bolo už 5:2. Na prvom technickom timeote svietil na tabuli stav 8:6 pre Slovákov, keď sa krásnym útokom z doskoku prezentoval Paták. Náskok Slovákov potom narástol na päť bodov, keď najskôr čínsky útok zablokoval Krajčovič a potom sa súper vyhodil do autu - 11:6. Už na 14:8 zvýšil svojim štvrtým esom v zápase Kostoláni a Slováci mierili za ziskom druhého setu. Na druhom technickom timeoute bolo 16:11 pre slovenských volejbalistov. Slováci mali dianie pod kontrolou a viedli 18:13, ale potom sa trápili v útoku a Číňania po dvoch úspešných blokoch vyrovnali na 22:22. Po oddychovom čase konečne bodovali, keď sa presadil Vlk - 23:22. V koncovke sa ako prví dostali k setbalu Číňania a viedli 24:23. Slováci odvrátili tri setbaly a pre nich prvý vybojoval ďalším esom Kostoláni - 27:26. V dramatickej koncovke, v ktorej oba tímy nevyužili niekoľko setbalov, sa napokon presadili Číňania a vyhrali drué dejstvo 39:37. Bol to rekordne dlhý set v histórii slovenskej mužskej reprezentácie.

Úvod tretieho dejstva bol vyrovnaný, na ihrisku sa na poste univerzála objavil aj Kriško. Na prvom technickom timeoute viedli Číňania 8:7. Po ese kapitána Kohúta vyhrávali slovenskí reprezentanti 12:11. Po Patákovom bloku sa Slováci dostali do brejku a vyhrávali 15:13. V koncovke sa Slováci po Kostolániho bloku a Zaťkovom ese dostali do vedenia 22:20, ale Číňania otočili na 23:22 po ese nahrávača Liho. Čína nakoniec vyhrala tretí set 25:23 a priblížila sa bližšie k 3. miestu.

Začiatok štvrtého setu patril Ázijcom, ktorý si vypracovali päťbodový náskok 7:2. Paták z kontry znížil na 5:9, Slováci ešte bojovali o návrat do zápasu. Po Kohútovom bloku a čínskom aute bolo 10:13. Číňania si však dobrou hrou náskok udržiavali a nedovolili Slovákom zápas zdramatizovať. Štvrtý set vyhrala Čína 25:19 a celý duel 3:1.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok