Izrael podniká odvetné nálety na stanovištia militantov v Gaze

TASR
29.6.2014 09:31

V odvete na raketovú paľbu z Gazy na územie Izraela podnikla dnes zavčasu ráno izraelská armáda nálety na odpaľovacie zariadenia a stanovištia militantov v pásme Gazy. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na komuniké ozbrojených síl židovského štátu.

Izrael podniká odvetné nálety na stanovištia militantov v Gaze
SITA

Armáda uviedla, že v Gaze zamerala deväť cieľov vrátane utajovaných raketových odpaľovacích zariadení, dielní na výrobu zbraní a tzv. miest "teroristických aktivít".

Večer predtým dopadlo na Izrael z Gazy šesť rakiet. Dve z nich zasiahli továreň v meste Sderot, ktorá začala následne horieť.Tento mesiac zaznamenal Izrael výraznejšie ostreľovanie svojho územia raketami - z Gazy bolo vypálených vyše 60 striel.

Intenzívnejšie raketové útoky sú odpoveďou na rozsiahlu armádnu operáciu proti palestínskemu militantnému hnutiu Hamas v Predjordánsku a pátranie po troch izraelských mladíkoch, ktorých podľa tvrdenia Izraela uniesla práve uvedená palestínska militantná organizácia.

Za únos trojice izraelských tínedžerov v Predjordánsku sú podľa izraelskej tajnej služby Šin Bet zodpovední dvaja aktivisti Hamasu menom Marwán Kawasmí a Ámir abú Áiša. Šin Bet ich opísala ako aktivistov Hamasu, pôsobiacich v meste Hebron, neďaleko ktorého trojica študentov židovského seminára bez stopy - pravdepodobne 13. júna - zmizla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok