Jednotkou draftu obranca Ekblad, 1. kolo bez Slovákov

TASR
28.6.2014 07:33

Jednotkou draftu zámorskej hokejovej NHL sa stal obranca Aaron Ekblad. Osemnásťročného Kanaďana si z prvého miesta vybral klub Florida Panthers.

Jednotkou draftu obranca Ekblad, 1. kolo bez Slovákov
SITA/AP

Ako druhí v poradí si vyberali zástupcovia Buffala, ktorí siahli po strednom útočníkovi Samovi Reinhartovi. Aj ďalšie dve miesta zaplnili centri, draftovou trojkou bol Leon Draisaitl, syna bývalého nemeckého reprezentanta Petra Draisaitla si vytypoval Edmonton. Zo 4. miesta si funkcionári Calgary vybrali Samuela Bennetta. V hale Wells Fargo Center vo Philadelphii prebehlo v noci na sobotu klasicky iba 1. kolo vstupného draftu, v ktorom nezaznelo meno žiadneho slovenského hokejistu. Ďalších šesť kôl je v domovskom stánku hokejistov Flyers na programe v sobotu od 16.00 SELČ.

Draftovou jednotkou sa stal obranca prvýkrát od roku 2006, keď si "bluesmani" zo St. Louis vybrali Erika Johnsona. Po bekovi z Kanady z 1. miesta predtým naposledy siahli "senátori" z Ottawy v roku 1996, keď si zvolili Chrisa Phillipsa. Panthers do poslednej chvíle zvažovali výmenu prvej voľby, nakoniec si ju ale podržali a naplnili svoje potreby, keď draftovali obrancu. Generálny manažér Floridy Dale Tallon pri oznamovaní draftovej jednotky držal publikum v napätí, pred vyrieknutím voľby si dal dlhšiu pauzu a až potom zahlásil meno Ekblada.

Kapitán tímu Barrie Colts bol v minulej sezóne vyhlásený za najlepšieho obrancu juniorskej Ontario Hockey League (OHL), spomedzi zadákov nastrieľal v lige najviac gólov (23) a s 53 bodmi bol v produktivite bekov na 5. mieste. Ekblad by mal byť hneď od prvého zápasu Floridy v novej sezóne stabilnou súčasťou zostavy Panthers a všeobecne sa očakáva, že nebude mať problém zapadnúť do novotvoriaceho sa, mladého tímu, v ktorom pôsobí aj Slovák Tomáš Kopecký.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok