Pozrite si, aké sú ohlasy médií na Suarezov trest

TASR
27.6.2014 13:15

Ohlasy svetových médií na štvormesačný dištanc pre uruguajského útočníka Luisa Suareza na futbalových MS v Brazílii.

Pozrite si, aké sú ohlasy médií na Suarezov trest
SITA/AP

Suarez dostal od disciplinárnej komisie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) za uhryznutie talianskeho obrancu Giorgia Chielliniho rekordný trest na deväť zápasov, suspendáciu na 4 mesiace v akejkoľvek spojitosti s futbalovou činnosťou a pokutu 100.000 švajčiarskych frankov.

La Republica (Urug.): "Ukrižovaný Suarez. FIFA vyhodila útočníka z turnaja. Rozhodnutím za zeleným stolom nás oslabili na turnaji."

El Observador (Urug.): "Šok na futbalovom šampionáte. Najtvrdší trest v histórii MS ukončil turnaj pre Suareza. Dal sa dokopy po operácii, sám dvoma gólmi zdolal Anglicko. Trpký koniec."

El Pais (Urug): "Ľudia trpia spolu so Suarezom. Ale svorne stoja za svojím útočníkom. Krajina už dlho nebola šokovaná tak, ako po rozhodnutí FIFA."

El Pais (Šp.): "Pokrytecké, populistické a zbabelé rozhodnutie FIFA. Rozhodli tí, čo po úplatkárskej afére už dávno stratili dôveryhodnosť a morálnu autoritu. Suarez si trest rozhodne zaslúžil, ale tento verdikt je prehnaný."

El Mundo (Šp.): "Ak považujete Suareza za opakovaného vinníka, štvormesačný dištanc je príliš jemný trest. Podpora spoluhráčov z národného tímu bola pekná, ale mala nádych patriotizmu. Vyhlásiť, že na jeho správanie neexistujú dôkazy, je neskutočné. Video ho usvedčuje. Je dobré, že tentoraz ho aj skutočne potrestali."

Marca (Šp.): "FIFA urobila zo Suareza exemplárny prípad. Uložila mu najtvrdší trest v histórii svetových šampionátov."

L'Equipe (Fr.): "Suarez hryzie svojich súperov už dlhší čas, konečne si to niekto uvedomil."

Tages-Anzeiger (Švajč.): "Dovolenka až do októbra. Kontroverzné rozhodnutie FIFA, pretože v tomto prípade utrpí aj klub. Uvidíme, aké dôsledky bude mať toto rozhodnutie v budúcnosti."

Neue Zürcher Zeitung (Švajč.): "Historické rozhodnutie FIFA, tvrdosť trestu všetkých prekvapila. Skoro ako v Starom zákone: Oko za oko. V Suarezovom prípade skôr povedané ucho za ucho..."

De Telegraaf (Hol.): "Nič iné ako trest. Suarez je psychopat, jeho konanie je hanbou. Zbabelé rozhodnutie pre zbabelca."

Dagens Nyheter (Švéd.): "Trest je príliš tvrdý. Ani to nebolo zranenie, Chiellini mohol bez problémov pokračovať. Za oveľa horšie zákroky sa niekedy nedá ani karta. Suarez však urobil dve chyby. Tou druhou bolo, že sa za svoj skrat ihneď neospravedlnil."

Politiken (Švéd.): "Trest je pohromou pre hráča, národný tím a celý turnaj. Svetový šampionát prišiel o jedného z najlepších hráčov. A to ešte pred časom sa oňho trhali všetky veľkokluby."

MF Dnes (ČR): "Uruguaj zúri, obviňuje všetkých naokolo z konšpirácie, a najmä Európu. Trest pre Suareza rozvíril v juhoamerickej krajine búrku nevôle".

Standart (Bul.): "Kanibal mimo hry na štyri mesiace."

Times of India (India): "FIFA rozhodnutím zahryzla do Suareza."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok