Slovan získal obrancu so skúsenosťami z NHL

TASR
27.6.2014 11:26

Slovenský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Slovan Bratislava získal výraznú posilu do obrany. S vedením klubu sa na ročnej zmluve dohodol 32-ročný Kanaďan Kurtis Foster, ktorý má na konte vyše 400 odohraných zápasov v zámorskej NHL.

Slovan získal obrancu so skúsenosťami z NHL
wiki

Fosterovho kontraktu podlieha ešte registrácii na centrálnej hráčskej matrike (CIB) v Moskve. Informovala o tom oficiálna webstránka "belasých".

Skúsený bek bol v minulom ročníku s 22 kanadskými bodmi najproduktívnejším obrancom Medveščaku Záhreb, zároveň patril do TOP 15 najproduktívnejších zadákov celej súťaže. Zahral si aj v tohtoročnom Zápase hviezd KHL, ktorý sa v januári uskutočnil práve v Bratislave. So Slovanom sa dohodol na zmluve s platnosťou do 30. apríla 2015.

"S Kurtisom Fosterom prichádza do našej obrany veľká kvalita. Ide o dobre stavaného hráča s tvrdou strelou, ktorý má bohaté skúsenosti z NHL. V minulej sezóne patril medzi výrazné opory defenzívy Záhrebu a zaradil sa k najlepším bekom celej ligy, o čom svedčí aj jeho účasť v Zápase hviezd KHL. V Slovane s ním rátame do hry v nerovnovážnom stave a určite bude patriť medzi najvyťažovanejších obrancov mužstva," uviedol pre hcslovan.sk generálny manažér klubu Maroš Krajči.

Robustný obranca (196 cm, 100 kg) sa do NHL prebil cez juniorskú Ontario Hockey League, kde sa v mužstve Peterborough Petes zaradil medzi kľučových obrancov tímu. V roku 2000 si ho v 2. kole draftu zo 40. miesta vybral tím Calgary Flames.

Za "plamene" však rodák z mesta Carp v štáte Ontario vo svojej kariére nikdy nenastúpil. S NHL sa prvýkrát zoznámil v ročníku 2002/2003, keď ho po skvelej sezóne vo farmárskom Chicago Wolves vytiahli na niekoľko stretnutí do Atlanty, kde pôsobil necelé dve sezóny. Do profiligy naplno prerazil až v drese Minnesoty Wild, za ktorú hral štyri roky.

Okrem Atlanty a Minnesoty obliekal v NHL aj dresy Tampy Bay, Edmontonu, Anaheimu, New Jersey a naposledy Philadelphie. V lockoutovom ročníku 2012/2013 si okrem Flyers zahral aj vo fínskej Tappara Tampere, kde nastúpil na 13 zápasov. Potom zakotvil u nováčika KHL Medveščaku Záhreb, pričom hneď vo svojom úvodnom ročníku v druhej najlepšej lige na svete bol jasným lídrom záhrebskej defenzívy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok