Del Bosque zostáva trénerom Španielska, musí omladiť tím

SITA
27.6.2014 09:15

Na lavičke ešte stále úradujúcich majstrov sveta i Európy Španielov bude naďalej Vicente del Bosque. Kráľovská španielska futbalová federácia (RFEF) mu vyslovila dôveru a obe strany dodržia kontrakt platný do majstrovstiev Európy 2016.

Del Bosque zostáva trénerom Španielska, musí omladiť tím
SITA

Informuje o tom denník AS, podľa ktorého Del Bosque už odmietol viacero lukratívnych klubových ponúk. RFEF o svojom rozhodnutí zatiaľ oficiálne neinformovala. Podľa AS bude trénerovou ďalšou úlohou rázne obmeniť a najmä omladiť káder.

Do mužstva by sa mali dostať talentovaní mladíci, aby sa oživila hra. Šancu by mali dostať futbalisti z úspešného tímu do 21 rokov Saúl, Jesé, Deulofeu, Alberto Moreno, Maniain či Isco. Podmienkou pre nomináciu niektorých starších hráčov má byť dobrá výkonnosť v kluboch. V mužstve už pravdepodobne nebudú David Villa, Xavi či Xabi Alonso.

Prvé zmeny by mali byť známe už v septembri, keď nastúpia Španieli v Paríži proti Francúzom. V nadchádzajúcej kvalifikácii na ME 2016 bude Del Bosque dvakrát pripravovať taktiku aj na Slovákov, ktorí sú so Španielmi v skupine. Členmi "céčka" sú tiež Ukrajina, Bielorusko, Macedónsko a Luxembursko.

Del Bosque debutoval na lavičke Španielska 20. augusta v Kodani proti Dánsku, doteraz viedol tím v 90 stretnutiach, čo je rekordný počet. S tímom dosiahol 72 víťazstiev, osem remíz a iba desať prehier. So Španielmi získal titul majstra sveta 2010 a vyhral aj kontinentálny šampionát 2012. Informácie zverejnil web AS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok