Cibulková postúpila vo Wimbledone do 3. kola dvojhry

TASR
25.6.2014 22:12

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V druhom kole si ako nasadená desiatka poradila s Belgičankou Alison Van Uytvanckovou po trojsetovej bitke 3:6, 6:3, 8:6.

Cibulková postúpila vo Wimbledone do 3. kola dvojhry
SITA

V rozhodujúcom dejstve otočila z 2:5. V dueli o postup do osemfinále nastúpi v piatok proti nasadenej dvadsaťtrojke Češke Lucii Šafářovej, s ktorou má priaznivú bilanciu 3:0. Wimbledonským maximom slovenskej jednotky je zatiaľ štvrťfinále z roku 2011.

Cibulkovej vyšiel úvod zápasu s Van Uytvanckovou a po brejku v piatom geme sa ujala vedenia 3:2. Belgičanka však potom získala štyri gemy v rade a prvý set sa stal jej korisťou. Van Uytvancková si pomáhala prvým podaním, robila minimum nevynútených chýb.

Cibulková sa nevedela dostať do správneho rytmu. Na začiatku druhého dejstva čelila Slovenka dvom brejkbalom, no podržala si servis a po brejku vo štvrtom geme odskočila súperke na 3:1. Belgičanka síce vyrovnala na 3:3, no ďalšie tri hry patrili Cibulková, ktorá zakončila set úspešným stopbalom.

V úvodnom geme tretieho dejstva nevyužila Cibulková tri brejkbaly, v treťom ďalšie dva, čo bolo vodou na mlyn Belgičanky, ktorá si po brejku vo štvrtom geme vybudovala náskok 5:2. Cibulková však v ďalších minútach otočila na 6:5 a išla podávať na víťazstvo v zápase. Van Uytvancková síce vyrovnala na 6:6, no Cibulková v trinástom geme opäť prelomila súperkino podania a v dalšej hre premenila hneď prvý mečbal.

ženy - dvojhra - 2. kolo:
Dominika CIBULKOVÁ (10-SR) - Alison Van Uytvancková (Bel.) 3:6, 6:3, 8:6

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok