Ghančania si vynútili lietadlo s miliónmi dolárov

TASR
25.6.2014 11:38

Až zásah prezidenta krajiny Johna Dramaniho ukončil spor v ghanskej futbalovej reprezentácii o finančné prémie za účasť na majstrovstvách sveta v Brazílii.

Ghančania si vynútili lietadlo s miliónmi dolárov
SITA

Hráči odmietali odcestovať z tréningového centra v Maceii do Brasílie na štvrtkový duel G-skupiny proti Portugalsku a požadovali, aby ešte pred stretnutím dostali odmenu 100-tisíc dolárov pre každého. Vedenie národnej federácie a ministerstva športu im sumu chcelo previezť na účty, futbalisti trvali na hotovosti.

Až po rozhovore kapitána mužstva Asamoaha Gyana a Sulleya Muntariho s prezidentom Dramanim sa spor urovnal a do Brazílie vyrazilo z Afriky lietadlo s troma miliónmi dolárov. Podľa námestníka ministra športu Josepha Yamina zdržanie letu s peniazmi až do utorka zapríčinilo hľadanie spoľahlivého prepravcu. Napokon hráčom ustúpili, keďže nechceli vyvolať zlú atmosféru v tíme pred dôležitým stretnutím.

"Ghanský futbalový zväz s potešením oznamuje, že prezident John Dramani osobne intervenoval a podieľal sa na vyriešení sporu. Vláda prefinancuje platby a peniaze sa jej vrátia, keď príde na náš účet odmena od FIFA za účasť," píše sa vo vyhlásení zväzu.

Ghanské Čierne hviezdy prehrali na šampionáte s USA 1:2 a remizovali s Nemeckom 2:2. Ak chcú postúpiť do osemfinále, musia zdolať Portugalsko a veriť vo výhru Nemecka nad USA. 

Informácie zverejnili weby goal.com a ghanaweb.com.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok