Procházka si myslí, že sa stal obeťou pokusu o politický atentát

TASR
24.6.2014 17:03

Za zorganizovaný a dobre sponzorovaný pokus o politický atentát označil dnes v Košiciach pred novinármi predseda strany Sieť Radoslav Procházka úsilie poslanca Igora Matoviča (OĽaNO) o jeho diskreditáciu v súvislosti s financovaním Procházkovej prezidentskej kampane.

Procházka si myslí, že sa stal obeťou pokusu o politický atentát
SITA

„V takejto situácii som sa ocitol po prvý raz, preto som najskôr chcel zistiť, odkiaľ to ide. Preto sme aj v ostatných týždňoch boli v mentálnej a mediálnej defenzíve,“ vyhlásil Procházka. Dodal, že objednávka prišla z biznis politických kruhov blízkych súčasnej vláde. Dôvodom mala byť aktivita Siete v súvislosti s primátorskými voľbami v Bratislave. „Jednoducho nás potrebovali zabrzdiť,“ dodal líder strany.

Matovičove aktivity v súvislosti s účasťou na výsluchu na detektore lži označil za púťovú atrakciu. „Ak sa chcete obhájiť, otázky musia byť položené tak, aby ste museli odpovedať nie. Matovič na prvé dve otázky odpovedal áno,“ uviedol ďalej. Zároveň však vyhlásil, že zdvihne hodenú rukavicu. „Ak jarmočný cirkus, tak dokonalý. Dostal som ponuku z jednej z televízií, aby som to urobil v prime time naživo v akejsi šou. Túto ponuku prijímam,“ zdôraznil Procházka.

Zároveň novinárom predložil správu nezávislého audítora, ktorý podlieha štátnemu dohľadu, podľa ktorej na kampaň minul takmer 260.000 eur. Odhady agentúr o tom, že kampaň mohla stáť aj trikrát viac označil za nekompetentné.
Procházka sa vrátil do Košíc sto dní po skončení prezidentských volieb. „Tu som svoju kampaň končil a tu začínam s tým, že chcem vyčistiť stôl a postaviť sa pred ľudí,“ povedal. Svoje vystúpenie nazval svätojánskou deklaráciou siete. „Sme tu, bude nás čoraz viac, budeme držať spolu a už sa budeme venovať len tej robote, ktorú tu treba urobiť a ktorú od nás ľudia očakávajú,“ podčiarkol. Zopakoval, že cieľom Siete je premeniť Slovenskú republiku na jednoduchý a funkčný štát, kde bude platiť rovnosť v prístupe k verejným dobrám a kde ľudia za svoje dane dostanú kompetentnú verejnú službu.

Šéf strany Sieť nevylúčil, že v blízkej budúcnosti podnikne aj právne kroky. „Všetky urobím ako súkromná osoba, budú pestré a ako právnik sa už teším, ako si ich užijem,“ doplnil. Na Matovičovu adresu doplnil, že ho považuje za politického podnikateľa, no nenávisť k nemu necíti. „To, čo cítim, je ľahostajnosť,“ uzavrel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok