Dzurinda s Miklošom pokračujú v poslaneckom klube SDKÚ-DS

SITA
24.6.2014 11:48

Poslanci NR SR Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš napriek odchodu z SDKÚ-DS zostávajú členmi poslaneckého klubu SDKÚ-DS v NR SR. Agentúru SITA o tom informoval podpredseda Ivan Štefanec, ktorého Prezídium SDKÚ-DS poverilo rokovaním s Dzurindom a Miklošom.

Dzurinda s Miklošom pokračujú v poslaneckom klube SDKÚ-DS
SITA

Ivan Štefanec vyjadril spokojnosť s dohodou, na základe ktorej bude poslanecký klub SDKÚ-DS v NR SR pokračovať ďalej v rovnakom zložení. „V politike je potrebné hľadať dohodu v najrôznejších situáciách a som rád, že nám sa to podarilo. Verím, že na základe vzájomného rešpektu sa vždy dajú dosahovať výsledky,“ povedal Štefanec

Poslanci Dzurinda a Mikloš odišli 4. júna z SDKÚ-DS, ale v parlamente zostávajú. „Nevidím dôvod v parlamente nezostať,“ povedal vtedy Dzurinda novinárom s tým, že sa možno bude viac vyjadrovať k vnútornej politike, keďže bude slobodnejší. Dzurinda s Miklošom sa nechystajú vstúpiť do inej strany ani neplánujú zakladať novú. „S takouto úvahou ma kamarát neprekvapil, že by sme vstupovali do inej strany alebo zakladali novú stranu,“ uviedol. Podľa Dzurindu otázka zotrvania v poslaneckom klube SDKÚ-DS bude závisieť od vedenia strany, či si bude želať ich zotrvanie v klube. Bude to predmetom rokovaní. „Nechceme škodiť. Ak bude záujem udržať poslanecký klub, sme pripravení sa o tom rozprávať,“ zdôraznil začiatkom júna Dzurinda.

Dzurinda a Mikloš zdôvodnili svoj odchod zo strany tým, že po neúspešnom volebnom výsledku v roku 2012 došlo k výmene vedenia s ambíciou reštartovať politiku SDKÚ-DS a vrátiť jej dôveru, ktorú požívala počas prvých desiatich rokov pôsobenia. „Dnes, po dvoch rokoch a viacerých voľbách sa zdá, že táto ambícia ostáva nenaplnená. V poslednom čase sú opakovane medializované informácie o vnútorných sporoch, možných zmenách a výmenách vo vedení SDKÚ-DS, kde sa objavujú aj špekulácie v súvislosti s našimi menami. Do týchto vnútrostraníckych diskusií sme sa zámerne nezapájali, chceli sme, nech nové vedenie má priestor pre uplatnenie svojej vízie pri plnej zodpovednosti za smerovanie SDKÚ-DS," povedali 4. júna Dzurinda s Miklošom s tým, že aby umožnili slobodnú výmenu názorov a neboli ani zo strany vedenia, ani zo strany jeho kritikov, a už vôbec nie zo strany médií vťahovaní do tohto zápasu, rozhodli sa ukončiť členstvo v SDKÚ-DS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok