Trenčín proti Vojvodine Novi Sad, Košice dostali Liberec

TASR TA3
23.6.2014 15:05

Futbalisti slovenského klubu Spartak Trnava sa v 1. predkole Európskej ligy 2014/2015 stretnú s Hibernians FC z Malty. Rozhodol o tom pondelňajší žreb v ústredí Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone. Prvé súboje 1. predkola EL sú na programe 3. júla, odvety potom 10. júla.

Súperov spoznali aj slovenskí zástupcovia v 2. predkole EL, vicemajster AS Trenčín sa stretne so srbskou Vojvodinou Novi Sad a víťaz Slovenského pohára - Slovnaft Cupu MFK Košice dostal zástupcu zo susednej Českej republiky v podobe Slovana Liberec.

Okrem toho, že pôjde o postfederálny súboj klubov z bývalej spoločnej krajiny, je pikantný aj fakt, že novým trénerom Liberca je slovenský tréner Samuel Slovák. V prípade, že Trnava postúpi do 2. predkola, bude jej súperom gruzínsky FC Zestafoni. Termíny 2. predkola sú 17. júl (1. zápasy), resp. 24. júl (odvety).

"Andeli" by mali prvý duel odohrať na ihrisku súpera. Hibernians je 10-násobný maltský majster a desaťkrát vyhral aj domáci pohár. V minulej sezóne skončil na treťom mieste v domácej lige.

V súťaži, ktorá píše svoj šiesty ročník od premenovania z Pohára UEFA, bude Trnava hrať domáce zápasy európskeho pohára číslo dva v Zlatých Moravciach, Trenčania "budú doma" rovnako ako vlani v Dubnici nad Váhom. Finále EL 2014/2015 sa uskutoční 27. mája vo Varšave.

Zverenci trenčianskeho trénera Martina Ševelu by prvý duel mali odohrať na ihrisku v Dubnici, odveta sa bude hrať v Srbsku. Košice pod vedením českého lodivoda Radka Látala odštartujú púť európskym pohárom v Liberci. Ak Trnava postúpi, prvý duel by na rozdiel od prvého predkola mala hrať doma, teda v Zlatých Moravciach, keďže Štadión Antona Malatinského je v rekonštrukcii.

Trnava mohla dostať v 1. predkole za súperov jedného z pätice klubov UE Sant Julia (Andorra), FC Tiraspoľ (Mac.), Hibernians FC (Malta), FC Sioni Bolnisi (Gruz.) a FK Čelik Nikšič (ČH). "Andelov" UEFA pri pondelňajšom žrebe zaradila do prvej 10-člennej skupiny k nasadeným Inter Baku (Azerb.), FK Čukarički (Srb.), FC Koper (Slov.) a KS Flamurtari (Alb.).

V Európskej lige 2014/2015 sa má predstaviť 162 futbalových klubov z 54 členských krajín UEFA, plus postupne pribudnú neúspešní z LM (celkovo 195 klubov). V 1. predkole sa žrebovalo 78 klubov, v druhom k nim pribudlo ďalších 41. Do skupinovej fázy (48 klubov) je priamo nasadená sedmička FC Sevilla (Šp.), Dynamo Kyjev (Ukr.), ACF Fiorentina (Tal.), VfL Wolfsburg (Nem.), FC Everton (Angl.), GD Estoril Praia (Port.) a EA Guingamp (Fr.).

reakcie:
Juraj Jarábek, tréner Spartaku Trnava: "Stretneme sa proti súperovi s dobrou tradíciou. Európsky futbal sa vyrovnáva, čo dokázal vlani Hibernians, keď potrápil Vojvodinu Novi Sad, keď na jej pôde dokonca vyhral. Okrem toho nás čakajú na Malte náročné klimatické podmienky. Samozrejme, o súperovi sa budeme snažiť získať čo najviac informácií."

Miroslav Karhan, športový riaditeľ Spartaku Trnava: "Myslím, že je to dobrý súper aj z hľadiska cestovania. Mohli sme dostať niekoho z Balkánu alebo iného nepríjemného súpera. Aj po športovej stránke je to prijateľné meno. Hoci nemám veľa informácií o maltskom futbale, chceme určite postúpiť do ďalšej fázy".

Marek Janečka, hráč Spartaku Trnava: "V prvom rade sa všetci tešíme, že budeme hrať Európsku ligu UEFA. Čo sa týka súpera, mne osobne to bolo v podstate jedno, koho dostaneme. Nakoniec je to tím z Malty, no to nič nemení na tom, že budeme musieť odohrať dva zápasy, v ktorých nám súper určite nič nedaruje zadarmo. Pevne verím, že cez prvé predkolo prejdeme."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok