Trnava v 1. predkole EL proti maltskému Hibernians FC

TASR
23.6.2014 14:04

Futbalisti slovenského klubu Spartak Trnava sa v 1. predkole Európskej ligy 2014/2015 stretnú s Hibernians FC z Malty. Rozhodol o tom pondelňajší žreb v ústredí Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone. Prvé súboje 1. predkola EL sú na programe 3. júla, odvety potom 10. júla.

Trnava v 1. predkole EL proti maltskému Hibernians FC
SITA

Do súťaže, ktorá píše svoj šiesty ročník od premenovania z Pohára UEFA, postupne naskočí v 1. predkole aj Spartak Trnava (ako nasadený) a v 2. predkole duo AS Trenčín a MFK Košice (obaja nenasadení). Trnava bude hrať domáce zápasy európskeho pohára číslo dva v Zlatých Moravciach, Trenčania "budú doma" rovnako ako vlani v Dubnici nad Váhom. Finále EL 2014/2015 sa uskutoční 27. mája vo Varšave.

Trnava mohla dostať za súperov jedného z pätice klubov UE Sant Julia (Andorra), FC Tiraspoľ (Mac.), Hibernians FC (Malta), FC Sioni Bolnisi (Gruz.) a FK Čelik Nikšič (ČH). "Andelov" UEFA pri pondelňajšom žrebe zaradila do prvej 10-člennej skupiny k nasadeným Inter Baku (Azerb.), FK Čukarički (Srb.), FC Koper (Slov.) a KS Flamurtari (Alb.).

V Európskej lige 2014/2015 sa má predstaviť 162 futbalových klubov z 54 členských krajín UEFA, plus postupne pribudnú neúspešní z LM (celkovo 195 klubov). V 1. predkole sa žrebovalo 78 klubov, v druhom k nim pribudlo ďalších 41. Do skupinovej fázy (48 klubov) je priamo nasadená sedmička FC Sevilla (Šp.), Dynamo Kyjev (Ukr.), ACF Fiorentina (Tal.), VfL Wolfsburg (Nem.), FC Everton (Angl.), GD Estoril Praia (Port.) a EA Guingamp (Fr.).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok