V Albene museli evakuovať okolo 1200 turistov

TASR TA3
21.6.2014 14:36

Po záplavách v Bulharsku, ktoré si vyžiadali 14 obetí, je vodný živel v postihnutých oblastiach na ústupe. Na východe krajiny už ľudia začali s odčerpávaním vody z príbytkov. V uliciach Varny, kde zomrelo až 11 osôb, pomáhajú dobrovoľníci miestnym úradom pri odstraňovaní nánosov, vyvrátených stromov i rôznych predmetov, ktoré tu povodeň zanechala v noci na piatok, informuje dnes tlačová agentúra DPA.

V čiernomorskom letovisku Albena museli evakuovať okolo 1200 turistov, vrátane občanov Nemecka a Ruska. Nikto z dovolenkárov však neutrpel zranenia. V piatok sa tu jeden z hotelov ocitol vo vode a ďalších päť hotelových zariadení bolo odrezaných od zvyšku sveta. V neďalekom sídelnom meste oblasti Dobrudža - Dobrič - platí aj naďalej výnimočný stav.

Ničivé záplavy poškodili hlavne na východe balkánskej krajiny stovky domov, ale aj početné mosty a cestné komunikácie. Oprava poškodenej infraštruktúry si podľa odhadov odborníkov vyžiada až do 15 miliónov leva (v prepočte okolo 7,5 milióna eur).

Už dnes sa v postihnutých oblastiach očakávala návšteva bulharskej eurokomisárky Kristaliny Georgievovej, v ktorej portfóliu je aj ochrana pred katastrofami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok