Začal sa odvolací proces v prípade Berlusconiho Ruby

SITA
20.6.2014 12:27

Na základe rozsudku by mal 77-ročný politik a mediálny magnát stráviť sedem rokov vo väzení a mal by mať zakázaný výkon verejných funkcií.

Začal sa odvolací proces v prípade Berlusconiho Ruby
SITA/AP

V piatok sa začal odvolací proces v prípade Silvia Berlusconiho a jeho údajného pomeru s neplnoletou prostitútkou. Berlusconi sa odvolal proti rozsudku z júna 2013, keď ho uznali vinným z pohlavného styku za peniaze s maloletou prostitútkou marockého pôvodu známou ako Ruby a zneužitia právomocí v snahe aféru zakryť. Jeho advokáti trvajú na "nepodloženosti" obvinení. Na základe rozsudku by mal 77-ročný politik a mediálny magnát stráviť sedem rokov vo väzení a mal by mať zakázaný výkon verejných funkcií. Skutočné potrestanie však zostáva v nedohľadne vzhľadom na odvolacie konanie, ktoré pravdepodobne potrvá celé mesiace. Podľa prokuratúry sa expremiér zločinov dopustil na eroticky ladených "bunga bunga" večierkoch v priestoroch jeho luxusnej rezidencie pri Miláne, čo však popiera.

Expremiér čelí viacerým procesom súčasne, pričom v kauze daňových únikov ho súd už odsúdil na rok verejnoprospešných prác.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok