Miera nezamestnanosti v máji klesla

SITA TA3
20.6.2014 11:01

Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku dosiahla v máji tohto roka 12,80 %. V porovnaní s aprílom klesla o 0,16 percentuálneho bodu.

V piatok o tom na tlačovej besede informoval generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR Marián Valentovič. Medziročne sa evidovaná miera nezamestnanosti minulý mesiac znížila o 1,46 percentuálneho bodu.

Počet disponibilných uchádzačov o zamestnanie dosiahol na konci minulého mesiaca 345 tis. osôb. V porovnaní s aprílom tohto roka ide o pokles takmer o 4,3 tis. ľudí. Medziročne množstvo uchádzačov, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce, kleslo v máji o 39,5 tis. osôb.

Miera nezamestnanosti vypočítaná z celkového počtu uchádzačov o prácu, a to vrátane ľudí na "péenke" alebo na absolventskej praxi, dosiahla v máji 14,27 %. Medzimesačne to znamenalo pokles o 0,19 percentuálneho bodu, medziročne celková miera nezamestnanosti klesla o 1,12 percentuálneho bodu. Celkový počet evidovaných uchádzačov o prácu v máji dosiahol 385 tisíc. Oproti aprílu ide o pokles o 5,1 tisíc, medziročne je to menej o 30,2 tisíc uchádzačov o zamestnanie.

Pozrite si TB ministerstva práce

Viac nám povedal Jaromír Pastorek, predseda Slovenskej akadémie vied

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok