Uruguajský Liverpoolčan Suárez pokoril Angličanov

SITA TA3
19.6.2014 23:07

Futbalisti Uruguaja zvíťazili nad Angličanmi 2:1 (1:0) vo štvrtkovom zápase v D-skupine na XX. majstrovstvách sveta na štadióne Itaquerao v brazílskom Sao Paule. Oba góly Juhoameričanov strelil kanonier Luis Suárez, ktorý paradoxne háji na klubovej úrovni farby anglického FC Liverpool.

Za "Albión" vyrovnal v 75. min na priebežných 1:1 útočník Manchestru United Wayne Rooney.

Juhoameričania sa zaradili v tabuľke "déčka" na tretiu pozíciu za dvojicu rovnako trojbodových tímov Kostariky a Talianska, ktorých vzájomný súboj je na programe v piatok 20. júna o 18.00 h SELČ v Recife. Zverenci Roy Hodgsona sú bez bodu na dne poradia a už majú len minimálnu šancu na prienik do osemfinále. 

D-skupina: Uruguaj - Anglicko 2:1 (1:0)
Góly: 39. a 85. L. Suárez - 75. Rooney, ŽK: 9. Godín - 68. Gerrard, rozhodovali: Velasco Carballo - Roberto Alonso, Yuste (všetci Šp.) 

Zostavy:
Uruguaj: Muslera - Cáceres, José María Giménez, Godín, Álvaro Pereira - Álvaro González (79. Fucile), Arévalo Rios, Lodeiro (67. Stuani), Cristian Rodríguez - L. Suárez (88. Coates), Cavani 
Anglicko: Hart - G. Johnson, G. Cahill, Jagielka, Baines - Sterling (64. Barkley), Gerrard, J. Henderson (87. Lambert), Welbeck (71. Lallana) - Rooney, Sturridge 

Úvod nepriniesol veľa vzruchu, až v 10. min pokus Rooneyho z priameho kopu tesne minul spojnicu. Prvú štvrťhodinu ukončila krížna strela tesne nad brvno od Cristiana Rodrígueza. V 27. min vyšiel Uruguajčanom signál z rohového kopu, ale Cavaniho pokusu zvnútra šestnástky chýbali decimetre. Po polhodine poslal center Gerrarda z priameho kopu Rooney hlavičkou do brvna. Skóre otvoril v 39. min hlavičkou L. Suárez, centrom ho pekne našiel Cavani.

Juhoameričania vstúpili do druhej časti obrovským tlakom, ale L. Suárez priamo z rohového kopu ani Cavani v tutovke neskórovali. Odpovedal Rooney, Muslera však vynikajúcim zákrokom na bránkovej čiare zabránil vyrovnaniu. Kanonier Manchestru United sa dočkal v 75. min, keď bol na konci peknej akcie Sturridga s Johnsonom - 1:1. Rozhodnutie zariadil L. Suárez, ktorý päť minút pred koncom riadneho hracieho času zoči-voči Hartovi nekompromisne zavesil. 

Tabuľka D-skupiny:
1. Kostarika 1 1 0 0 3:1 3 
2. Taliansko 1 1 0 0 2:1 3 
3. Uruguaj 2 1 0 1 3:4 3 
4. Anglicko 2 0 0 2 2:4 0

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok