Kolumbia zdolala Pobrežie Slonoviny, rozhodli mladíci

TASR
19.6.2014 20:13

Futbalisti Kolumbie vyhrali aj vo svojom druhom zápase C-skupiny na MS v Brazílii nad Pobrežím Slonoviny 2:1 a výrazne sa priblíži k osemfinálovej účasti.

Kolumbia zdolala Pobrežie Slonoviny, rozhodli mladíci
SITA

Po bezgólovom prvom polčase otvoril skóre duelu v 64. minúte hlavou Rodriguez. O šesť minút neskôr pridal druhý gól "Los Cafeteros" Quintero, v 73. minúte už iba korigoval na rozdiel jedného gólu strelou zvnútra šestnástky Gervinho.

V záverečnom treťom kole skupinovej fázy nastúpi Kolumbia v utorok 24. júna v Cuiabe (21.00 SELČ) proti Japonsku, na Pobrežie Slonoviny čaká v rovnaký deň o 22.00 SELČ duel s Gréckom vo Fortaleze.

C-skupina, 2. kolo:
Kolumbia - Pobrežie Slonoviny 2:1 (0:0)
Góly: 64. Rodriguez, 70. Quintero - 73. Gervinho, ŽK: Zokora, Tiote (obaja P. Slonoviny). Rozhodovali: Webb - Mullarkey, Cann (všetci Angl.),  divákov
Kolumbia: Ospina - Zuniga, Zapata, Yepes, Armero (72. Arias) - Aguilar (79. Mejia), Sanchez - Cuadrado, Rodriguez, Ibarbo (53. Quintero) - Gutierrez
Pobrežie Slonoviny: Barry - Aurier, Zokora, Bamba, Boka - Die (73. Bolly), Tiote - Gervinho, Y. Toure, Gradel (67. Kalou) - Bony (60. Drogba)

Duel dvoch trojbodových tímov po úvodnom kole C-skupiny odštartoval v 6. minúte nepresnou strelou kolumbijský útočník Gutierrez. "Los Cafeteros" zatlačili svojho súpera, ale africký tím trpezlivo vyčkával na chyby Kolumbie a hrozil protiútokmi. V 28. minúte však Kolumbijčania pohrozili po rýchlej kontre, z ľavej strany Rodriguez našiel v šestnástke "slonov" voľného Gutierreza, ale ten ľavačkou netrafil loptu.

Hráči z Pobrežia Slonoviny odpovedali o tri minúty neskôr strelou Auriera, ktorý z hranice šestnástky nechal vyniknúť kolumbijského brankára. Záver polčasu patril africkému tímu, no zo svojej optickej prevahy nedokázal vyťažiť úvodný gól.

Po chybe Armera sa v 56. minúte dostal v šestnástke kolumbijského tímu k lopte Gradel, no nebezpečenstvo stihol zažehnať Yepes. Na opačnej strane z pravej strany Cuadrado vyslal v 58. minúte nebezpečnú strelu, ktorú Barry vytlačil na brvno. Kolumbia pokračovala v ofenzívnom tlaku a otváracieho gólu sa dočkala o šesť minút neskôr. Na rohový kop si najvyššie vyskočil Rodriguez a hlavou prekonal brankára "slonov" - 1:0. Hráči Pobrežia Slonoviny inkasovali po druhýkrát v 70. minúte.

Po chybe v strede poľa prišla pekná prihrávka na striedajúceho Quintera a ten krížnou strelou po zemi zvýšil na 2:0. Pobrežie Slonoviny odpovedalo už o tri minúty neskôr a Ospinu na svetovom šampionáte po prvý raz prekonal strelou zvnútra šestnástky Gervinho - 2:1. Päť minút pred koncom duelu mohol vyrovnať Kalou, s jeho nevýraznou strelou si Ospina poradil.

tabuľka C-skupiny:
1. Kolumbia       2  2  0  0  5:1  6
2. P. Slonoviny   2  1  0  1  3:3  3
3. Japonsko       1  0  0  1  1:2  0
4. Grécko         1  0  0  1  0:3  0

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok