Rezort školstva bude mať dvoch štátnych tajomníkov

SITA
18.6.2014 12:41

Ministerstvo školstva bude mať dvoch štátnych tajomníkov – vláda dnes vymenovala na nový post druhého štátneho tajomníka Vladimíra Kováčika. Materiál kabinetu predložil minister školstva Dušan Čaplovič (Smer-SD).

Rezort školstva bude mať dvoch štátnych tajomníkov
SITA

V programe vlády bol už minulú stredu, napokon vymenovanie o týždeň odložili.

„Rezort v súvislosti s mnohými novými úlohami potrebuje personálne posilnenie. K detailom sa však vyjadríme až v momente schválenia materiálu vládou,“ uviedol minulý týždeň hovorca rezortu školstva Michal Kaliňák. Jediným štátnym tajomníkom rezortu školstva bol doteraz Štefan Chudoba.

Hovorca rezortu školstva dnes priblížil, koho chce mať minister školstva po svojom boku. Podľa Kaliňáka Vladimír Kováčik pracoval v oblasti eurofondov v štátnej správe, na úrovni ministerstva aj na úrade vlády. Podľa hovorcu rezortu školstva je ďalší zástupca ministra potrebný, lebo má rezort nové činnosti a úlohy spojené s eurofondmi aj celoživotným vzdelávaním. "To znamená, že dnes nám po novom okrem dvoch operačných programov, kde máme agendu, prichádza úloha ďalších dvoch operačných programov. Súvisí to aj s agendou celoživotného vzdelávania a tiež s politikou mládeže, kde finišujeme s ďalšou legislatívou," uviedol hovorca. Dodal, že rezort školstva je jeden z mála, ktorý dvoch štátnych tajomníkov nemá. Kováčik by mal nastúpiť do funkcie už vo štvrtok 19. júna. Hovorca zatiaľ neprezradil, čomu konkrétne sa bude venovať. Uviedol len, že kompetencie teraz medzi dvoch štátnych tajomníkov minister školstva rozdelí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok