Zápas Rusov s Kórejčanmi sa skončil remízou

SITA
18.6.2014 06:24

V záverečnom stretnutí prvého kola skupinovej fázy na majstrovstvách sveta vo futbale v Brazílii medzi Ruskom a Kórejskou republikou v Cuiabé sa zrodila remíza 1:1. Kórejčania viedli od 68. min, keď striedajúci Li Kun-ho prekvapil brankára Rusov Igora Akinfejeva.

Zápas Rusov s Kórejčanmi sa skončil remízou
SITA

O šesť minút neskôr Alexandr Keržakov vyrovnal na 1:1, keď využil neprehľadnú situáciu pred kórejským gólmanom Čung Sung-rjongom. Ruskí hráči boli v závere aktívnejší, ale šance Alexandra Kokorina v nadstavenom čase gól nepriniesli. Stretnutie sa hralo v náročných podmienkach pri vysokej vlhkosti vzduchu a u viacerých hráčov oboch tímov sa v druhom polčase prejavovalio kŕče. Rusi evidujú tretiu účasť na majstrovstvách sveta od rozpadu Sovietskeho zväzu, prvú po 12 rokoch. Kórejčania sú tradičným účastníkom záverečného turnaja - hrajú tam ôsmykrát v rade.

Na čele H-skupiny sú po utorku Belgičania, ktorí v úvodnom vystúpení zdolali hráčov Alžírska 2:1. 

H-skupina (Cuiabá): 
Rusko - Kórejska republika 1:1 (0:0)
Góly: 74. Keržakov - 68. Li Kun-ho, ŽK: 49. Šatov - 13. Son Hung-min, 30. Ki Sung-jung, 90.+ Ku Ča-čchol, rozhodovali: Maidana - Belatti (obaja Arg.), Moreno (Pan.), 36 000 divákov

Zostavy: 
Rusko: Akinfejev - Ješčenko, Ignaševič, V. Berezutskij, D. Kombarov - Glušakov (72. Denisov) - Fajzulin, Žirkov (71. Keržakov) - Samedov, Šatov (59. Dzagojev) - Kokorin 
Kórejská republika: Čung Sung-rjong - Li Jong, Kim Jong-kwon, Hong Čong-ho (73. Hwang Sok-ho), Jun Suk-jong - Han Kuk-jong, Li Čchung-jong - Ki Sung-jung, Ku Ča-čchol - Park Čchu-jong (56. Li Kun-ho), Son Hung-min (83. Kim Po-kjung) 

Tabuľka H-skupiny:
1. Belgicko 1 1 0 0 2:1 3 
2. Rusko 1 0 1 0 1:1 1 
Kór. repub. 1 0 1 0 1:1 1 
4. Alžírsko 1 0 0 1 1:2 0 

Taliansky trénerov Rusov Fabio Capello (oslavujúci v stredu 68. narodeniny) nepostavil do základu najlepšieho strelca tímu Keržakova. Favorizovaní ruskí futbalisti sa spočiatku najmä v ofenzíve trápili a prvú strelu na bránku vyslal až v 31. min obranca Ignaševič, ktorý bombou z priameho kopu vyskúšal pozornosť Čunga v kórejskej bránke. Ázijský tím dovtedy tiež vpredu veľa toho neukázal, ale v 34. min strela Ku Ča-čchola spoza šestnástky skončila s prispením ruského obrancu tesne vedľa bránky Akinfejeva. V prvom polčase sa hralo zväčša medzi šestnástkami a gól nemal z čoho padnúť.

Po zmene strán priniesli vzruch do ofenzívy oboch tímov striedajúci hráči a tí sa napokon postarali aj o góly. Kórejský bol z veľkej miery dielom šťastia. V 68. Li Kun-ho vystrelil spoza šestnástky priamo na brankára Akinfejeva, ale tomu lopta prepadla cez ruky do siete. Ruský brankár si podľa výrazu tváre ešte hodnú chvíľu spytoval svedomie po tomto veľkom kikse. Našťastie pre neho, jeho spoluhráči zakrátko vyrovnali. Strelu Dzagojeva z pravej strany vyrazil Čung iba pred seba. K lopte sa potom dostal kanonier Keržakov a z otočky vyrovnal na 1:1. Bol to už 26. gól útočníka Zenitu Petrohrad v reprezentačnom drese. Ruskí hráči mali od tej chvíle zjavnú prevahu a ešte aj v nadstavenom čase mohli skórovať, ale zverenci Hong Mjung-poa napokon bod za úvodné vystúpenie na MS 2014 ubránili. Pre Rusov je to v siedmom zápase na svetovom šampionáte v histórii prvá remíza (bilancia 2-1-4). 

Hlasy: 
Fabio Capello (tréner Ruska): "Som rád, že máme bod, ale zároveň smútim, lebo sme mohli vyhrať. V prvom polčase sme mali problémy, boli sme nervózni, nehrali sme dobre. V druhom polčase sme začali hrať lepšie a výborne sme zareagovali na gól súpera. Celkovo naše mužstvo predviedlo približne to, na čo má. Akinfejeva neviním z chyby a gólu v našej sieti. Každý brankár má právo na chyby. Aj taký dobrý, akým je Akinfejev."

Hong Mjung-po (tréner Kór. rep.): "Pred zápasom sme študovali hru Rusov a podľa toho sme sa snažili zariadiť. Napriek tomu nám súper v druhom polčase pripravil niekoľko nebezpečných momentov pred naším brankárom. Najmä keď sme vpredu dlhšie držali loptu, Rusi nám ju vypichli a vyrážali do nebezpečných protiútokov. Je to charakteristické pre ich hru. Viac ako s remízou by som bol spokojný s víťazstvom. Je to však len prvý zápas a celkovo som vďačný za hru, ktorú sme predviedli."

Pred zápasom vystúpil aj juhorórejský raper PSY

PSY futbal (SITA).jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok