Brazília remízovala s Mexikom, Ochoa vygumoval domácich

TASR TA3
17.6.2014 23:27

Futbalisti Brazílie remizovali vo svojom druhom vystúpení na domácich MS v A-skupine s Mexikom 0:0. Na štadióne Estadio Castelao vo Fortaleze mali "kanárici" výraznejšie gólové šance, všetky ale zlikvidoval výborne chytajúci mexický brankár Guillermo Ochoa.

Mexičania udržali favorita na uzde a prerušili desaťzápasovú víťaznú sériu Brazílčanov. Oba tímy majú po dvoch dueloch na konte štyri body, lídrom tabuľky je vďaka lepšiemu skóre Brazília. V stredu o 24.00 SELČ duel druhého kola skupinovej fázy odohrajú Chorvátsko s Kamerunom.

Domáci favorit nastúpil na svoje druhé vystúpenie na šampionáte bez nedoliečeného Hulka, ktorého v zostave nahradil Ramires. V porovnaní s víťazným duelom s Chorvátskom to bola v základe jediná zmena Brazílčanov, Mexičania neurobili ani jednu a predstavili sa od začiatku v rovnakom zložení ako pri triumfe nad Kamerunom.

V poslednom kole skupinovej fázy nastúpi Brazília v pondelok 23. júna v Brasilii proti Kamerunu, na Mexiko čaká duel s Chorvátskom v Recife. Oba zápasy majú výkop zhodne o 22.00 SELČ.

A-skupina, 2. kolo:
Brazília - Mexiko 0:0
ŽK: Ramires, Thiago Silva - Aguilar, Vazquez. Rozhodovali: Cakir – Duran, Ongun (všetci Tur.), 60.342 divákov

Brazília: Julio Cesar - Alves, Thiago Silva, Luiz, Marcelo - Paulinho, Luiz Gustavo – Oscar (84. Willian), Neymar, Ramires (46. Bernard) – Fred (68. Jo)
Mexico: Ochoa - Aguilar, Rodriguez, Marquez, Moreno, Layun - Herrera (76. Fabian), Guardado, Vazquez - Dos Santos (84. Jimenez), Peralta (74. Hernandez)

Svižný úvod sa niesol v znamení veľkého nasadenia a pozičného boja oboch rivalov, no bez súvislejšej akcie ústiacej do nebezpečenstva pred bránkami. Až po desiatich minútach pohrozili premiérovo "kanárici", Fred si ale prevzal prihrávku od Oscara v ofsajde a o chvíľu neskôr závar v mexickej šestnástke nepriniesol požadované zakončenie od Freda ani Paulinha.

Tempo hry sa stupňovalo a keď sa zdalo, že Brazílčania definitívne prevzali iniciatívu, tak ich brankára v 24. minúte ďalekonosným pokusom poriadne natiahol Herrera. Už o dve minúty boli ešte bližšie k zásahu domáci, Neymarovu "gólovú" hlavičku k pravej žrdi ale zázračne vyrazil Ochoa.

Zmenu skóre nepriniesla ani hlavička Freda po rohu Neymara v 35. minúte, na druhej strane ani nepríjemná strela Vazqueza spoza šestnástky tesne vedľa. Dve minúty pred prestávkou ešte Ochoa zlikvidoval "tutovku" Paulinha zblízka po priťuknutí hruďou od Thiaga Silvu a tak sa išlo do kabín za bezgólového stavu.

Do druhej časti naskočil za domácich Bernard namiesto Ramiresa a hneď dal o sebe vedieť, keď práve po jeho centri z pravej strany Rodriguez v poslednej chvíli odvrátil pred Neymarom. "El Tri" ale rozhodne iba nebránili, čo dokumentovali ich štyri pokusy v sérii v priebehu piatich minút pred uplynutím hodiny hry. Ani jeden z nich cieľ netrafil, nebojácni Mexičania ale boli v tejto fáze duelu lepším tímom.

Domácich k oživeniu vyzval priamy kop Neymara z vyše tridsať metrov v 63. minúte, ktorý skončil vedľa, no brazílska hra ďalej trpela nepresnosťami. Až v záverečnej dvadsaťminútovke sa žlto-modrí naštartovali a Ochoa opäť "čaroval" po pohotovej strele Neymara ľavačkou k bližšej žrdi. V 76. minúte striedajúci Jo krížnou strelou zvnútra šestnástky netrafil bránku, o päť minút neskôr mohol z priameho kopu z 23 metrov rozhodnúť Mexičan Dos Santos, trafil iba do múru.

Tri body pre Brazíliu mal v 86. minúte na hlave Thiago Silva po centri Neymara, mexický hrdina Ochoa ale jeho pokus zblízka na čiare zneškodnil. Marcelo si v samotnom závere nevypýtal pokutový kop, na opačnej polovici v strhujúcom závere Guardado trafil iba nad brvno a Jimenezovu strelu vyrazil Julio Cesar a diváci vo Fortaleze sa tak gólu nedočkali.

Tabuľka A-skupiny:
1. Brazília    2  1 1 0  3:1  4
2. Mexiko      2  1 1 0  1:0  4
3. Kamerun     1  0 0 1  0:1  0
4. Chorvátsko  1  0 0 1  1:3  0

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok