Robben je najrýchlejší hráč sveta

SITA
17.6.2014 16:59

Arjen Robben je oficiálne najrýchlejším futbalistom sveta. Rýchlosť 37 kilometrov za hodinu mu namerali v úvodnom stretnutí Holandska na svetovom šampionáte v Brazílii proti Španielsku, ktorý v piatok vicemajstri sveta vyhrali 5:1.

Robben je najrýchlejší hráč sveta
SITA

Krídelník Bayernu Mníchov pri svojom druhom góle v zápase predviedol šprint z polovice ihriska, keď ukázal chrbát španielskemu obrancovi Sergiovi Ramosovi. Predchádzajúci jeho osobák bol 30,7 km/h a dosiahol ho v drese Bayernu.

Robben na šampionáte prekonal anglického rýchlika v službách Arsenalu Londýn Thea Walcotta, ktorý doteraz viedol medzi futbalistami nameranou rýchlosťou 35 km/h. Obdiv si zaslúži, že Robben sa prepracoval na čelo tabuľky ako tridsiatnik.

Ďalšími na zozname najrýchlejších hráčov sveta sú Antonio Valencia z Manchestru United (35,2 km/h), Gareth Bale (34,7 km/h), Aaron Lennon (33,8 km/h) a Cristiano Ronaldo (33,6 km/h).

Najrýchlejším mužom planéty je jamajský šprintér Usain Bolt, ktorý pri svetovom rekorde na 100 m na atletických majstrovstvách sveta 2009 v Berlíne vyvinul rýchlosť 44,72 km/h. Informácie priniesol futbalový web goal.com.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok