Galád zverejnil nomináciu hráčov na zápas kvalifikácie ME 2013 proti Lotyšsku

TA3, TASR
27.9.2011 22:02

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád zverejnil v utorok nomináciu hráčov na zápas kvalifikácie ME 2013 proti Lotyšsku (11. októbra v Jelgave).

Galád zverejnil nomináciu hráčov na zápas kvalifikácie ME 2013 proti Lotyšsku

V kádri figuruje 18 hráčov, z nich sú šiesti legionári (Štetina, Kiss, Greguš, Mak, Košút, Lalkovič).
"Pred 130 dňami sme sa už s týmto súperom stretli a zvíťazili sme 2:0. Určite by sme chceli spraviť všetko preto, aby sa náš vstup do kvalifikácie hodnotil pozitívne. Sme pripravení pobiť sa o dobrý výsledok. Vieme ovplyvniť dej zápasu. My cestujeme do Lotyšska preto, aby sme tam niečo dosiahli. Určite nepreceňujeme doteraz dosiahnuté výsledky v skupine, ale verím, že sme schopní odohrať dobrý zápas aj získať dobrý výsledok." povedal tréner Galád v utorok na stretnutí s médiami.

Koučovi slovenských mladíkov vypadli pre z nominácie zo zdravotných dôvodov dvaja hráči. "Zranenia patria k futbalu, ale mrzí ma, že vypadli dva rýchlostné typy, ktorých na Slovensku nie je veľa. Sú to dlhodobo zranení Mikuš a Pauschek. Obaja sú prototypy moderných hráčov, hoci na iných postoch. Máme už predstavu, ako ich nahradiť. Teší nás, že Filip Kiss, ktorý doteraz nehrával, už začal. Je dobré aj to, že máme v kádri hráčov, ktorí sa presadzujú vo svojich klubov," uviedol Galád.

Mladí Slováci vedú tabuľku 9. skupiny s plným počtom 6 bodov. Do kvalifikácie vstúpili júnovou výhrou 2:0 nad Lotyšskom v Zlatých Moravciach, v septembri zvíťazili v Kazachstane 1:0.

nominácia SR 21 na zápas kvalifikácie ME 2013 v Lotyšsku (11. októbra v Jelgave):
brankári: Patrik Le Giang (MFK Michalovce), Pavol Bajza (MFK Dubnica)
obrancovia: Matúš Čonka (MFK Košice), Róbert Pillár (FK Senica), Marek Hlinka (Dukla Banská Bystrica), Lukáš Štetina (Metalist Charkov), Kristián Kolčák (Slovan Bratislava), Marián Kolmokov (FC Nitra)
stredopoliari: Filip Kiss (Cardiff City FC), Ján Greguš (Baník Ostrava), Juraj Vavrík (MFK Ružomberok), Róbert Mak (1. FC Norimberg), Samuel Štefánik (AS Trenčín), Peter Mazan (AS Trenčín)
útočníci: Milan Lalkovič (Doncaster Rovers FC), Arnold Šimonek (FC Nitra), Ákos Szarka (SFM Senec), Tomáš Košút (FC Slovácko)

náhradníci: Matej Rakovan, Adam Žilák (obaja MŠK Žilina), Ivan Schranz (FC Petržalka 1898), Kamil Karaš (MFK Košice), Jakub Holúbek (AS Trenčín), Michal Škvarka (MFK Michalovce), Róbert Valenta (1. FK Příbram), Dávid Guba (Tatran Prešov), Jakub Paur (ViOn Zlaté Moravce)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok