Hygienici povolili kúpanie na 13 kúpaliskách v bratislavskom kraji

TASR
13.6.2014 14:40

Hygienici povolili kúpanie zatiaľ na 13 kúpaliskách v Bratislavskom kraji. Voda vhodná na kúpanie je na dvoch prírodných kúpaliskách, a to na Zlatých pieskoch a Slnečných jazerách v Senci, na biokúpalisku na Kamennom Mlyne aj na desiatich umelých kúpaliskách. Medzi ne patrí Iuventa, Delfín, Tehelné pole, Zbojnička Rača, Lamač, Rosnička, Krasňany, letné kúpalisko v Malackách, v Modre a Aquathermal Senec.

Hygienici povolili kúpanie na 13 kúpaliskách v bratislavskom kraji
SITA

"Prevádzkovanie letného kúpaliska Pezinok-Sever, kúpaliska MŠK Iskra Petržalka a prírodného kúpaliska Kuchajda je v riešení na základe podaných žiadostí," informovala TASR hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bratislave Katarína Nosálová.

Na prírodných kúpaliskách zahrnutých do monitoringu (Zlaté Piesky, Vajnorské jazerá, Ivanka pri Dunaji a Slnečné jazerá v Senci), ako aj v rámci štátneho zdravotného dozoru (Veľký Draždiak, Kuchajda, Čunovo, Rusovce-Candell, Malé Leváre, Plavecký Štvrtok, Nové Košariská) hygienici sledujú dva vybrané ukazovatele – Escherichia coli a črevné enterokoky.

Zaoberajú sa tiež ukazovateľmi podľa požiadaviek vyhlášky ministerstva zdravotníctva. "Výsledky doterajších analýz poukazujú na vyhovujúcu kvalitu vody na kúpanie sa na prírodných i umelých kúpaliskách v Bratislavskom kraji a sú pripravené k začatiu prevádzky v rámci kúpacej sezóny 2014," uviedla Nosálová.

Kvalita vody na prírodných kúpaliskách zaradených do monitoringu alebo s organizovanou rekreáciou sa bude podľa hovorkyne kontrolovať v dvojtýždňových intervaloch i podľa aktuálnej situácie. "Na lokalitách s neorganizovanou rekreáciou sa budú vykonávať len orientačné kontroly kvality vody na kúpanie dva až trikrát za sezónu alebo podľa aktuálnej situácie," vysvetlila. Kontrola bazénovej vody sa preverí raz mesačne alebo podľa aktuálnej situácie.

Informácie o kúpaliskách a kvalite vody na kúpanie v Bratislavskom kraji sú uverejnené na internetovej stránke www.ruvzba.sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok