Trnavské gymnázium sa rozlúčilo s tragicky zomrelými spolužiačkami

TASR, TA3
13.6.2014 12:15

So štyrmi dievčatami, ktoré zahynuli pri tragickej nehode autobusu, sa dnes rozlúčili na nádvorí Športového gymnázia v Trnave študenti a pedagógovia. Zhromaždenie smútiacich spomínalo na Patríciu, Nikolu, Paulínu a Zuzanu tak, ako zostanú zapísané v ich srdciach.

Prítomným sa prihovoril riaditeľ školy, zástupkyňa zriaďovateľa Trnavského samosprávneho kraja, všetkým poďakoval za smútiace rodiny jeden z otcov zosnulých, s krátkymi spomienkami sa pridali aj spolužiaci. Prečítali tiež list riaditeľky Oravského múzea, ktoré bolo poslednou zastávkou gymnazistov pred cestou z exkurzie na Orave späť do Trnavy.

Absolvent školy, televízny moderátor Patrik Herman, ktorému sa podarilo po tragédii osloviť sponzora, ktorý venoval každej z pozostalých rodín značnú finančnú čiastku, hovoril o tom, ako sa s dievčatami len prednedávnom stretli na vyhodnotení tohtoročnej súťaže stredoškolských časopisov Štúrovo pero.

„Ďakujem babám, že nám i týmto mladým ľuďom pomohli usporiadať niekedy poprehadzovaný rebríček hodnôt. Tá ľudskosť je pamiatka na ne,“ povedal vo svojom príhovore. Spolužiaci natiahli transparent s textom „Dobrí ľudia nikdy nezomrú, aj keď odídu z tohto sveta. To podstatné, čo sme na nich milovali tu zostane navždy“. Na záver za sprievodu hudby vypustili prítomní žiaci desiatky bielych balónov a k nim červené v tvare srdca. Niektoré z nich sa symbolicky uchytili v korunách stromov.

Nehoda školského autobusu na úseku diaľnice D1 za Piešťanmi v smere na Hlohovec sa stala v piatok 6. júna na 72. kilometri, na mieste zahynuli štyri študentky. V autobuse sa viezlo 29 žiakov športového gymnázia, dve učiteľky a šofér. Do nemocnice v Trnave odviezli 19 zranených, šesť do Piešťan do Nemocnice Alexandra Wintera a dvoch do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave. Voči vodičovi autobusu začala polícia trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok