Ministerstvo vnútra zaregistrovalo stranu Sieť

TASR, TA3
13.6.2014 11:32

Ministerstvo vnútra (MV) SR už zaregistrovalo politickú stranu Sieť Radoslava Procházku. Stalo sa tak vo štvrtok (12. 6.). Sieť je už aj v oficiálnom registri politických strán, ktorý spravuje MV.

Ako členovia prípravného výboru sú uvedení Procházka, primátorka Prievidze Katarína Macháčková a prodekanka Fakulty medzinárodných vzťahov Ekonomickej univerzity v Bratislave Katarína Cséfalvayová. Sídlo strany je v bratislavskej Petržalke.

Procházka odovzdal podpisy potrebné na registráciu politickej strany 26. mája. Vznik subjektu podporilo viac ako 20.000 občanov, na registráciu strany je potrebných aspoň 10.000 podpisov.

Radoslava Procházku vtedy prekvapilo, že sa strane podarilo potrebné podpisy vyzbierať v priebehu troch týždňov. "Pre mňa osobne to bolo veľké prekvapenie, že sa nám v priebehu troch týždňov podarilo nazbierať dvojnásobný počet potrebných podpisov. Odozva zdola bola mimoriadne priaznivá," povedal Procházka. Vníma to ako ďalší prejav dôvery od ľudí. "A ideme sa s tými vecami, ktoré treba zmeniť, popasovať," poznamenal.

Líder Siete sa ani vtedy nevyhol otázkam o financovaní. Pri odovzdávaní podpisov odmietol, že by jeho stranu sponzoroval Jozef Brhel. "Toto počujem prvýkrát. Je to absurdnejšie ako čokoľvek, čo som doteraz v tejto súvislosti počul," reagoval Procházka. Očakáva, že prídu aj "ďalšie nezmysly". Procházka avizoval, že stranu mieni financovať pomocou bankového úveru. "Ťažiskovo budeme usilovať o najmenej spochybniteľný alebo absolútne nespochybniteľný spôsob financovania a to úver od banky," doplnil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok