Oslobodzujúci rozsudok exprezidenta Wulffa je právoplatný

TASR
13.6.2014 11:12

Nemecká prokuratúra sa vzdala možnosti odvolať sa voči rozsudku, ktorým hannoverský súd vo februári zbavil bývalého prezidenta Christiana Wulffa obvinenia z prijímania úplatkov. Prokuratúra Dolného Saska dnes uviedla, že o svojom rozhodnutí informovala súd vo štvrtok.

Oslobodzujúci rozsudok exprezidenta Wulffa je právoplatný

V praxi to znamená, že oslobodzujúci rozsudok tým nadobudol právoplatnosť, píše agentúra AP.
Christian Wulff odstúpil z funkcie 17. februára 2012 po obvinení z korupcie, ku ktorej malo dôjsť v roku 2008 počas jeho pôsobenia vo funkcii predsedu vlády spolkovej krajiny Dolné Sasko.

Podľa obvinenia si nechal od filmového producenta Davida Groenewolda vedome uhradiť časť nákladov za návštevu pivného festivalu Oktoberfest v Mníchove. Konkrétne išlo o približne 720 eur za hotel, stravu a opateru detí. Wulff sa mal recipročne za to prihovoriť u vedenia koncernu Siemens za podporu Groenewoldovho filmu. Obaja muži obvinenia z korupcie odmietli.

Wulff po svojom odstúpení odmietol ponuku na mimosúdne vyriešenie prípadu a rozhodol sa pre očistenie svojho mena na súde.

Wulffa zvolili za hlavu štátu 30. júna 2010. Vo veku 51 rokov sa stal najmladším prezidentom v novodobých dejinách Nemecka, zostal ním však iba 598 dní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok