Sterling si najal ľudí na hľadanie špiny

SITA
13.6.2014 10:44

Oficiálne ešte stále majiteľ basketbalových Los Angeles Clippers Donald Sterling to myslí so žalobou na NBA vážne. Jeho právnici najali ľudí, ktorí majú získať kompromitujúce informácie o súčasnom aj bývalom komisárovi súťaže a tiež o majiteľoch ostatných klubov. Uviedla to osoba zo Sterlingovho blízkeho okolia.

Sterling si najal ľudí na hľadanie špiny
SITA/AP

Súkromní detektívi majú k dispozícii šesťcifernú sumu a 30 dní. Pri hľadaní sa majú zamerať najmä na výroky s rasistickým alebo sexuálnym podtónom, ktoré skúmané osoby vyslovili hoci aj žartom.

"Teraz sa už hrá bez rukavíc. Vytiahnu akúkoľvek špinu," povedal nemenovaný zdroj.

Donald Sterling odmietol dať súhlas s predajom Clippers a žaluje NBA pre porušenie jeho ústavných práv. Odvolal sa pri tom na protizákonnosť nahrávky jeho hádky s V. Stivianovou, v ktorom zazneli z jeho úst slová urážajúce čiernu rasu.

Zverejnenie nahrávky spustilo aféru a viedlo k tomu, že komisár NBA Adam Silver na základe jej obsahu uložil Sterlingovi doživotný zákaz pôsobenia v lige, pokutu 2,5 milióna dolárov a vyvinul na neho nátlak k predaju. Organizácia, ktorú vlastnil 33 rokov, má prejsť za 2 miliardy dolárov do rúk bývalého výkonného riaditeľa Microsoftu Steva Ballmera. Obchod dohodla Sterlingova manželka Shelly. Súd má najskôr rozhodnúť, či na to mala právo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok