Novinky z MS vo futbale

SITA TASR TA3
13.6.2014 08:03

Zdravotné patálie Cristiana Ronalda pred úvodným zápasom Portugalska na futbalových majstrovstvách sveta v Brazílii ešte nemusia byť úplne zažehnané

Novinky z MS vo futbale
SITA

Ronaldo netrénoval s loptou, na kolene mal ľadový obklad

Najlepší hráč súčasnosti, ktorého nedávno trápila zapálená šľacha aj svalové zranenie v ľavej nohe, si v rámci štvrtkovom tréningu odkrútil iba úvodnú štvrťhodinovú rozcvičku, ale do prípravy s loptou už nezasiahol. Dvadsaťdeväťročný útočník Realu Madrid sa potom sám ponaťahoval, rozdal pár autogramov a sadol si na lavičku. Keď ju opúšťal, v oblasti ľavého kolena si pridržiaval ľadový obklad.

"Všetko je v poriadku, je len opatrný - a nielen on. Niet sa čoho obávať. Viacerí hráči použili vrecko s ľadom, po tréningu to býva normálne," nevidí dôvod na veľké haló záložník Joao Moutinho. Portugalčania nastúpia v pondelok 16. júna proti Nemecku, o šesť dní neskôr sa im do cesty postavia Spojené štáty a účinkovanie v G-skupine zakončia duelom proti Ghane 26. júna.


Cristiano Ronaldo MS vo futbale 2014 (SITA).jpg

Taliani prišli o zraneného De Sciglia

Tréner talianskej futbalovej reprezentácie Cesare Prandelli má krátko pred prvým vystúpením svojho tímu na majstrovstvách sveta v Brazílii hlavu v smútku. Jeden z kľúčových obrancov tímu Mattia de Sciglio si na štvrtkovom tréningu privodil svalové zranenie v pravej nohe, v sobotňajšom stretnutí v rámci základnej D-skupiny proti Anglicku určite nenastúpi a jeho účasť na MS je vážne ohrozená.

Pre Prandelliho nastal boj s časom, keďže do 24 hodín pred prvým zápasom ešte môže povolať náhradu za zraneného hráča. V takomto prípade by donominoval Andreu Ranocchiu.

S 21-ročným zadákom AC Miláno De Scigliom rátali Taliani na post ľavého beka, v prípade jeho absencie sa na túto pozíciu zo stredu obrany presunie Giorgio Chiellini a jeho miesto zaujme jeden z dvojice Leonardo Bonucci, Gabriel Paletta.


Lamouchi negarantuje Drogbovi miesto v základe s Japonskom

Nové móresy implementoval najmladší tréner na svetovom šampionáte v Brazílii Sabri Lamouchi do futbalovej reprezentácie Pobrežia Slonoviny. Štyridsaťdvaročný Francúz vedie "slonov" od mája 2012 a možno si v prvom zápase na majstrovstvách sveta v C-skupine proti Japonsku (Recife, 3.00 SELČ už v nedeľu ráno) dovolí experiment, na ktorý si netrúfol nik z jeho predchodcov.

"Didier Drogba zďaleka nemá garantované miesto v základnej zostave. U mňa neexistuje nijaká protekcia. Predo mnou sa nik neodvážil nechať Didiera alebo Kola Tourého na lavičke. Ja som to spravil proti Tunisku a vyhrali sme 3:0. Nešlo z mojej strany o demonštráciu sily, ale ukážku toho, že niekedy len status hviezdy nestačí. Niektorí tvrdili, že som odvážny, iní hovorili o bláznovstve. Ukázal som však, že nie som pod tlakom," vyjadril sa pre Daily Mail Lamouchi, v rokoch 1999 - 2001 reprezentant Francúzska.

Na Drobgu a spol. čaká v základnej skupine ešte Kolumbia a Grécko, čo sa menoslovu týka by africký zástupca mal pomýšľať na prienik do vyraďovacej fázy šampionátu. "Skutočne verím, že nebudeme chýbať v najlepšej šestnástke. To je náš cieľ. Nejdem predsa na dovolenku s 23 kamarátmi," dodal Lamouchi.


Majstrovstvá sledujú aj astronauti z ISS

Šesťčlenná nemecko-americko-ruská posádka Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS) v týchto dňoch nežije len vedeckým výskumom, ale aj futbalovými majstrovstvami sveta.

Šestica astronautov poslala všetkým futbalovým fanúšikom na Zemi odkaz z orbity. "Chcem zaželať všetkým tímom i fanúšikom na zemi v Brazílii skvelé majstrovstvá sveta. Bavte sa a prajeme vám pokojný turnaj," uviedol Nemec Alexander Gerst prostredníctvom videosprávy.

"Bavte sa, hrajte poriadne, my sa budeme pozerať z ISS," pridal sa jeho americký kolega Reid Wiseman v drese svojho tímu. Spolu s ďalším Američanom a veliteľom stanice Stevom Swansonom potom predviedli svoje žonglérske schopnosti v beztiažovom stave s trikmi, ktoré by im mohli futbalisti na zemi závidieť.

Spolu s Nemcom a dvoma Američanmi je na ISS aj trojica ruských astronautov. Všetky tri krajiny hrajú na MS. Informovala agentúra Reuters.

astronauti ISS futbal (SITA).jpg

Urus proti Los Ticos bez Suareza

Dvojnásobný futbalový majster sveta z Uruguaja bude v jeho prvom súboji D-skupiny proti Kostarike favoritom vo Fortaleze, ale stratou pre neho je určite neúčasť kanoniera FC Liverpool Luisa Suareza.

Najlepší strelec anglickej Premier League v minulej sezóny (31 gólov v 33 zápasoch) po operácii kolena šancu nastúpiť ešte nedostane, proti ďalším súperom v skupine Taliansku a Anglicku by však už nemal chýbať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok