Venezuela čelí akútnemu nedostatku rakiev

TASR
13.6.2014 07:28

Venezuela čelí akútnemu nedostatku rakiev, ktorých výroba za tento rok v krajine klesla o 20-30 percent pre núdzu vhodných materiálov. Situácia sa podpísala pod nárast cien za tieto produkty a odklady mnohých pohrebov, oznámila vo štvrtok agentúra AP, citujúc činiteľov daného priemyslu.

Venezuela čelí akútnemu nedostatku rakiev
SITA

Juhoamerická krajina s 30 miliónmi obyvateľov má iba približne 50 tovární na výrobu rakiev. Dopyt po nich vzrástol v uplynulých rokoch následkom vysokej kriminality, v ktorej Venezuela obsadzuje celosvetovo popredné miesta. Obyvatelia zápasia s nedostatkom rozličných druhov tovaru už od roku 2006.

Bývalý prezident únie venezuelských pohrebníctiev Pedro Navarro viní z neutešeného stavu štátny podnik Sidor, ktorý podľa neho nedokáže dostatočne zásobovať výrobcov rakiev potrebnými kovovými súčasťami. "Niektoré prevádzky sú paralyzované, iné sú zase nútené kupovať lacné materiály," uviedol Navarro.

Juan Carlos Fernández, riaditeľ jedného z najväčších domácich podnikov na výrobu rakiev, tvrdí, že produkciu hatí aj nedostatok ďalších surovín, ako sú lepidlá, laky, farby a dokonca látky na vnútorné obloženie rakiev. "Ak to takto pôjde ďalej, o dva či tri mesiace nebude v čom pochovávať ľudí," zdôraznil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok