Pri Budmeriach horela skládka chemického odpadu

SITA TA3 TASR
12.6.2014 21:56

Obyvateľov Budmeríc a okolitých obcí vystrašil večer požiar skládky zdravotníckeho a chemického odpadu. V lokalite Biely vŕšok zasahovali profesionálne hasičské jednotky z Pezinka, Senca a Bratislavy a tiež Dobrovoľné hasičské zbory z okolitých obcí. Na miesto prišlo aj vozidlo kontrolného chemického laboratória z Nitry.

Požiar skládky chemického a zdravotníckeho odpadu pri Budmericiach (okres Pezinok) je uhasený. TASR to potvrdila Bernadeta Múdra z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. Hasiči podľa nej z miesta požiaru odišli dnes o 1.44 h., ešte hodinu predtým dohášali ohniská požiaru.

Ďalej informovala, že na mieste zasahovali hasiči z Pezinka, zo Senca, z Bratislavy, hasiči z firmy, ktorá prevádzkuje skládku a dobrovoľní hasiči z Budmeríc, z Modry a z Doľan. Požiar vznikol na skládke Istrochemu, horieť mal tuhý odpad a plasty. Udalosť za zaobišla bez zranení.

Do Budmeríc podľa Múdrej dorazilo aj kontrolné chemické laboratórium z Nitry, prešlo aj okolitými obcami, no nenameralo žiadne zvýšené hodnoty. Konečnú správu od pracovníkov tohto laboratória budú mať hasiči k dispozícii v priebehu dnešného dňa, uzavrela Múdra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok