Mladá K4, Rusnák, Vlček s Tarrom a Kmeťová s miestenkami na ME

TASR
12.6.2014 14:04

Mladý slovenský štvorkajak v zložení Marek Krajčovič, Matej Michálek, Gábor Jakubík, Viktor Demin si na kvalifikačných pretekoch v Račiciach vybojoval miestenku na júlové ME v nemeckom Brandenburgu.

Mladá K4, Rusnák, Vlček s Tarrom a Kmeťová s miestenkami na ME
TASR

Vlaňajší majstri sveta i Európy v kategórii do 23 rokov v internom súboji na 1000 m trati zdolali olympijskú káštvorku v zostave Peter Gelle, Martin Jankovec, Erik Vlček, Juraj Tarr.

Medzi singlkanoistami si na kilometri vyjazdil účasť na európskom šampionáte favorizovaný Matej Rusnák. V K2 suverénnym spôsobom triumfovali Erik Vlček s Jurajom Tarrom, v K1 žien na 500 m zvíťazila Ivana Kmeťová. "V K4 na 1000 m som osobne čakal vyrovnanejší súboj. Mladá káštvorka potvrdila, že je viac zjazdená, čo v konečnom dôsledku rozhodlo. Olympijská posádka z OH 2012 v Londýne momentálne nemá optimálnu výkonnosť, ktorá by ju oprávňovala štartovať na ME. V C1 podľa očakávania zvíťazil Maťo Rusnák, keď zdolal Vincenta Farkaša i Rastislava Kohúta. V K2 sa presadili Vlček s Tarrom. V K1 žien to bol tesný súboj medzi Kmeťovou a Martinou Kohlovou, vo finiši sa napokon presadila Ivana," povedal pre TASR športový riaditeľ Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky Filip Petrla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok