Tím SR "21" prehral v Trelleborgu s domácim Švédskom

SITA TA3
10.6.2014 22:46

Futbalisti slovenskej reprezentácie do 21 rokov prehrali 0:1 (0:1) v pondelkovom medzištátnom prípravnom stretnutí so švédskymi rovesníkmi na ich pôde v Trelleborgu. Jediný gól duelu dosiahol sedem minút pred koncom prvého polčasu Thelin.

Pre zverencov Ivana Galáda išlo o ďalšiu kvalitnú previerku pripravenosti a zároveň generálku na jesenný záver kvalifikácie o postup na ME 2015 do Česka, ktoré má ako organizátor budúcoročného kontinentálneho šampionátu účasť zabezpečenú. V 3. kvalifikačnej skupine sú "galádovci" momentálne na 2. mieste v tabuľke s 13 bodmi za Holandskom, ktoré získalo o tri body viac. Najbližšie stretnutie v tejto eliminácii odohrajú mladí Slováci až o takmer tri mesiace - 4. septembra privítajú doma Škótov a kvalifikáciu ME 2015 uzavrú 8. 9. náročným súbojom v Holandsku.

Výsledok - pondelok - medzištátny prípravný zápas:
Švédsko "21" - Slovensko "21" 1:0 (1:0)
Gól: 38. Thelin
Zostava SR "21": P. Le Giang - J. Mihalík (46. Pauschek), Škriniar, Hudák, R. Mazáň (86. Habánek) - Lobotka (56. Šmehyl), Lásik (84. Špalek) - Schranz (76. Haraslín), Škvarka, T. Malec (56. Oršula) - Zreľák
Hlasy (zdroj futbalsfz.sk):

Ivan Galád (tréner SR "
21"): "Zápas nám ukázal reálne možnosti výberu, s ktorým sme do Švédska pricestovali. Od úspešnejšieho výsledku nás delila veľká šanca Lukáša Haraslína. Som rád, že sme mohli tento zápas odohrať. Ukázal mi, s ktorými hráčmi môžeme počítať v septembri a s ktorými nie."
Patrik Le Giang (brankár SR "21"): "Súper mal jednu šancu, ktorú využil, my sme ich mali viac, no nepodarilo sa nám skórovať. Mrzí najmä tá v závere zápasu, mohli sme cestovať domov spokojnejší."
Milan Škriniar (obranca SR "21"): "Bol to zápas o jednom góle, súper svoju príležitosť premenil, my sme neskórovali z väčšieho počtu príležitostí ani raz. Bohužiaľ, zápas sme nezvládli výsledkovo."
Lukáš Haraslín (útočník SR "21"): "Nepremenená šanca za stavu 0:1 mrzí, chcel som naplniť dôveru trénera a streliť alebo vypracovať gól. Snažil som sa dať to okolo brankára, pokus mi nevyšiel, mrzí ma to."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok