Polícia prípad tragickej nehody gymnazistov vyšetruje

SITA, TASR
7.6.2014 08:25

Vyšetrovateľ začal vo veci havárie autobusu s trnavskými gymnazistami trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia, z ktorého je podozrivý 57-ročný vodič autobusu.

Po dopravnej nehode ho vyšetrovateľ zadržal a v súčasnosti s ním prebiehajú ďalšie procesné úkony. Informovala o tom dnes trnavská krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová. Na miesto dopravnej nehody polícia prizvala znalca z odboru dopravy, ktorý bude vykonávať znalecké skúmanie na stanovenie okolností a príčin nehody. "Súčasne polícia zabezpečuje ďalšie dôkazy a výsluchy poškodených svedkov. Po zadokumentovaní dopravnej nehody polícia autobus spolu s vecami detí zaistila pre ďalšie znalecké skúmanie. Veci, ktoré sa nachádzajú v batožinovom priestore autobusu, ale aj tie, ktoré policajti našli v okolí udalosti, budú v čo najkratšom čase vrátené rodičom detí. Polícia bude kontaktovať rodičov osobne, ale aj prostredníctvom zástupcov školy," dodala hovorkyňa.

Arcibiskup Orosch vyjadril ľútosť nad tragédiou na diaľnici

Vašu veľkú bolesť prežívam spolu s vami, modlím sa za vás s nádejou na radostné stretnutie s vašimi najbližšími v dome Otca a žehnám vám,“ obrátil sa Orosch na rodičov, príbuzných a priateľov obetí nehody vo vyhlásení, ktoré agentúre SITA poskytol Arcibiskupský úrad v Trnave.

Smutnú udalosť si pripomenuli aj účastníci gospelového festivalu Lumen, ktorý sa od piatku koná v centre Trnavy. Mesto Trnava na budove radnice vyvesilo čiernu zástavu, pred budovou športového gymnázia horeli už od piatkového popoludnia sviečky.

Autobus so študentmi Športového gymnázia Jozefa Herdu v Trnave havaroval v piatok popoludní, pri nehode prišli o život štyri dievčatá. Gymnazisti sa vracali z exkurzie na Orave. Na mieste tragickej nehody zasahovali tri rýchle lekárske služby, tri rýchle záchranné služby so záchranármi a dva vrtuľníky. Na mieste nehody bol i minister vnútra SR Robert Kaliňák. Ako uviedol, autobus zišiel z cesty, vodič sa pravdepodobne snažil vrátiť naspäť, no na prudkom svahu sa prevrátil. Prvotná obhliadka autobusu neukázala technickú poruchu, polícia bude nehodu vyšetrovať. Kaliňák nevylúčil ani mikrospánok vodiča autobusu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok