Delle Stelle vyhral šprint pelotónu v Leviciach

SITA TA3
6.6.2014 17:15

Talian Christian Delle Stelle sa stal víťazom 4. etapy 58. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska, ktorá viedla z Handlovej do Levíc a merala 177,5 km. Jazdec tímu MG Kvis - Wilier sa presadil v špurte pelotónu pred Slovincom Matejom Mugerlim, na 3. mieste finišoval Erik Baška z Dukly Trenčín Trek.

Delle Stelle vyhral šprint pelotónu v Leviciach
SITA

Žltý dres lídra pretekov si udržal naďalej Ukrajinec Alexander Polivoda zo zoskupenia Kolss. Preteky Okolo Slovenska vyvrcholia v sobotu záverečnou etapou z Levíc do Bratislavy. Štart je o 9.30 h, cieľ po 178,6 km približne o 13.30 h pri nákupnom centre Eurovea.

V piatok sa v 4. etape súťažilo od začiatku, z Handlovej do Levíc vyrazilo už iba 111 cyklistov. Hneď po štarte sa vytvorila vpredu šesťčlenná skupina, v ktorej boli aj Patrik Tybor a Antonio Santoro, ktorý vyhral tesne za etapovým centrom prvú horskú prémiu a definitívne si poistil dres lídra súťaže vrchárov. Ak príde do cieľa v Bratislave, biele tričko s červenými bodmi mu už definitívne ostane. Šestica jazdila s polminútovým náskokom pred pelotónom tridsať kilometrov až do Žiaru nad Hronom. V teplom slnečnom počasí sa pred Banskou Štiavnicou (54,6 km) dostali do ataku Michel Scartezzini a Jan Tratnik, ktorí si vypracovali na hlavnú skupinu vyše trojminútový náskok. V okolí Banskej Štiavnice v ideálnom cyklistickom teréne sa začal pelotón deliť, odpadávali z neho slabší jazdci. Potom to ešte individuálne skúšali Jan Hirt s Primožom Rogličom. Na prvej rýchlostnej prémii pri prejazde cieľom v Leviciach (140,7 km) bol pelotón kompletný, neroztrhal sa ani na veterných rovinkách v okolí etapového centra. V závere to ešte individuálne skúšal Poliak Piotr Kirpsza, ale rozhodoval až cieľový špurt v Leviciach, v ktorom najlepšiu pozíciu pre víťaza pripravili jazdci tímu MG Kvis - Wilier.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok