Scolari predpovedá finálový duel proti Argentíne

SITA
6.6.2014 11:02

Tréner brazílskej futbalovej reprezentácie Luiz Felipe Scolari pred blížiacim sa začiatkom majstrovstiev sveta predpovedá, že jeho zverenci sa v domácom prostredí stretnú vo finále s Argentínou.

Scolari predpovedá finálový duel proti Argentíne
SITA/AP

Lodivod "kanárikov" k tomu dospel spolu s realizačným tímom po naštudovaní si detailného itinerára stretnutí šampionátu, ktorý sa uskutoční v termíne 12. júna - 13. júla. "Z našej analýzy mi to vychádza tak, že Brazília bude v rozhodujúcom dueli na jednej a Argentína na druhej strane," uviedol Scolari na výcvikovom tábore v Riu de Janeiro a pokračoval: "Dúfajme, že sa tak stane. Bolo by to juhoamerické finále, s výbornými hráčmi a vysokou kvalitou."

Päťnásobný majster sveta Brazília môže naraziť na dvojnásobných šampiónov z Argentíny najskôr až v semifinále. V prípade, že tieto futbalové veľmoci vyhrajú základné skupiny a aj v ďalšom priebehu MS budú úspešní, utvoria 13. júla finálovú dvojicu na slávnom štadióne Maracana. "Neprajem si, aby Argentína skončila svoje účinkovanie v skupine či v úvode vyraďovacej fázy. Želám si, aby hrala ako zvyčajne."

Rodák z meste Passo Fundo Scolari sa však v prvom rade interesuje o výkony brazílskeho národného tímu, ktorý bude doma pod obrovským tlakom médií a fanúšikov. "Musím dostať mužstvo do finále," poznamenal skúsený 65-ročný kormidelník (nar. 9. novembra 1948), ktorý priviedol Brazíliu na MS 2002 k zisku najcennejšej trofeje.

Na svetových šampionátoch vo futbale sa Brazília stretla s Argentínou dovedna štyrikrát, z toho iba raz uspeli "albicelestes" - na MS 1990 zvíťazili v osemfinále 1:0. Brazílčania sa radovali v druhej fáze záverečného turnaja v rokoch 1974 (výsledok 2:1) a 1982 (výsledok 3:1). Obaja rivali sa rozišli aj nerozhodne: bezgólová remíza sa zrodila v druhej fáze na majstrovstvách sveta v roku 1978, kde v domácom prostredí triumfovala Argentína.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok