Kráľovská etapa Okolo Slovenska pre Maroša Kováča

SITA TA3
5.6.2014 17:22

Kráľovská etapa 58. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska z Liptovského Hrádku do Handlovej, ktorá merala 173,8 km, sa stala korisťou Slováka Maroša Kováča. Jazdec tímu Dukla Trenčín Trek triumfoval v šprintérskej koncovke. Žltý dres lídra si udržal naďalej Ukrajinec Alexander Polivoda z tímu Kolss.

Krátko po štarte čakal na pelotón najvyšší bod 58. ročníka Čertovica, horskú prémiu i Cenu Mateja Lacza vyhral v miernom daždi Antonio Santoro. Talian si poistil vedenie v súťaži vrchárov o biely dres s červenými bodmi aj na horskej prémii Krpáčovo (45 km).

Pelotón jazdil dlho spolu, za Podbrezovou na 65. km unikli Rus Sergej Nikolajev, Čech Jiří Polnický a Poliak Mateusz Komar. Veľmi rýchlo si trio vypracovalo trojminútový náskok a Nikolajev bol v tej chvíli virtuálnym držiteľom žltého dresu.

Po poslednej horskej prémii na Železnej Breznici (127,5 km) sa únik pomaly stával minulosťou, na rýchlostnej prémii v Žiari nad Hronom (147 km) bol ešte polminútový. Necelých 16 km sa atak definitívne skončil a nasledovali nástupy niektorých cyklistov. Rozhodlo sa však až v technickom dojazde v centre Handlovej.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok