Ružomberok povedie opäť Ladislav Šimčo

SITA TA3
5.6.2014 15:07

Novým trénerom slovenského futbalového tímu MFK Ružomberok sa stal Ladislav Šimčo, ktorý naposledy sedel na lavičke FC Nitra. Informuje o tom oficiálna internetová stránka ružomberského klubu.

Štyridsaťsedemročný rodák z Košíc (nar. 29. mája 1967) neprichádza do neznámeho prostredia: mužstvo spod Čebraťa už viedol v sezóne 2012/2013.Šimčo nahradí v Ružomberku v pozícii kormidelníka Jozefa Chovanca, ktorý sa s vedením klubu nedohodol na pokračovaní spolupráce a ukončil pôsobenie v MFK.

"Rokovania s pánom Šimčom boli korektné. Dohodli sme sa s ním na podmienkach a jeho pôsobení na najbližší súťažný ročník, teda do leta 2015 bez opcie. O cieľoch sme sa v tejto fáze nerozprávali, ešte bude na to dostatok času," uviedol vo štvrtok predpoludním pre agentúru SITA generálny riaditeľ MFK Ružomberok Ľubomír Golis a doplnil: "Asistentom Ladislava Šimča bude Anton Šoltis. Zvyšné obsadenie realizačného tímu je momentálne v štádiu riešenia."

Futbalisti Ružomberka obsadili v nedávno skončenej corgoňligovej sezóne 2013/2014 v konečnom účtovaní 4. miesto so ziskom 50 bodov a nevybojovali si účasť v európskych pohárových súťažiach, čím nesplnili stanovený cieľ.

Ladislav Šimčo počas aktívnej hráčskej činnosti pôsobil v Lokomotíve Košice, Interi Bratislava a v českom mužstve Hradec Králové. Väčšinu trénerskej kariéry má spojenú s východným Slovenskom. Začal na lavičke žiackeho výberu Lokomotívy, odkiaľ prešiel do amatérskeho tímu FK Šaca. Potom sa vrátil do Lokomotívy, kde bol už pri "áčku." Jeho ďalšie kroky smerovali do MFK Košice: od dorastu, cez rezervné mužstvo sa dostal až na pozíciu hlavného trénera seniorského tímu. Šimčo účinkoval ako kouč MFK Košice v sezóne 2011/2012, štyri kolá pred koncom Corgoň ligy ho vedenie klubu odvolalo pre nepresvedčivé výkony a výsledky. V súťažnom ročníku 2012/2013 zamieril na lavičku Ružomberka. Vlani v lete po ukončení pôsobenia pod Čebraťom sa stal trénerom Nitry, ale po 7. kole pod Zoborom skončil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok