Predseda KSS Hrdlička vycestoval do Sýrie, kde vyjadril podporu režimu

SITA
15.12.2011 16:06

Námestník sýrskeho ministra zahraničných vecí Fajsal Mikdád v utorok prijal delegáciu "slovenských akademikov a médií", ktorú informoval o "sprisahaní panovačných kolonialistických veľmocí" proti krajine.

Predseda KSS Hrdlička vycestoval do Sýrie, kde vyjadril podporu režimu
ČTK

Informuje o tom sýrsky spravodajský portál DP-news.com, podľa ktorého vedúci slovenskej skupiny "vyjadril solidaritu so Sýriou čeliacou sprisahaniu, pričom potvrdil, že zavádzajúce médiá sa snažia deformovať verejnú mienku v Európe vydávaním podporných demonštrácií na sýrskych námestiach za protivládne protesty".

Odvoláva sa pritom na predsedu Komunistickej strany Slovenska (KSS) Jozefa Hrdličku, ktorý podľa straníckeho blogu stojí na čele niekoľkočlennej pozorovateľskej misie v Sýrii.Ako uvádza sýrsky portál, Mikdád počas stretnutia zdôraznil, že Sýria čelí "skutočnej vojne, v ktorej médiá hrajú dôležitú úlohu prostredníctvom provokácie a prekrucovania faktov".

Na protisýrskej kampani sa podľa neho podieľajú desiatky zahraničných televíznych kanálov. Námestník sýrskeho ministra tiež slovenskej návšteve poskytol prehľad reformných opatrení prijatých Damaskom v reakcii na požiadavky opozície a vyjadril presvedčenie, že "národný dialóg a súhrnná reforma sú jediným spôsobom, ako prekonať krízu".

Podľa DP-news.com sa Slováci počas návštevy stretli aj s rektorom Damaskej univerzity Muhammadom Umarom Mardíním a patriarchom Ignácom IV., najvyšším predstaviteľom sýrskej odnože gréckej pravoslávnej cirkvi. Jej členovia sýrskych partnerov ubezpečili, že zistené fakty sprostredkujú Slovákom, aby "odhalili falošné správy médií o udalostiach v Sýrii".

Údajnú zaujatosť médií voči sýrskemu vedeniu si však podľa Hrdličku väčšina Slovákov "plne uvedomuje". Predseda KSS pritom konštatoval, že situácia v krajine je stabilná a poukázal na "demokratický reformný prístup" tamojšej vlády, dodáva DP-news.com.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok