Kings porazili v prvom finále Rangers až po predĺžení

SITA, nhl.com TA3
5.6.2014 07:16

Hokejisti Los Angeles Kings triumfovali v prvom finálovom zápase Stanleyho pohára nad tímom New York Rangers 3:2 po predĺžení a v sérii hranej na štyri víťazstvá sa ujali vedenia 1:0 na zápasy.

Hostia z New Yorku v stredajšom súboji získali veľmi rýchlo dvojgólové vedenie, no domácemu družstvu sa podarilo vyrovnať a v piatej minúte predĺženia rozhodol o výsledku Justin Williams.

Druhé stretnutie o cennú trofej je na programe opäť v losangeleskej hale Staples Center v sobotu 7. júna o 16.00 h miestneho času (o 1.00 SELČ už v nedeľu ráno). V drese Kings nechýbal v stredajšom zápase na hracej ploche slovenský útočník Marián Gáborík, ktorý odohral dovedna 19:18 min. Na ľade bol pri jednom góle súpera, k jednej „mínuske“ pridal tri strelecké pokusy.

Prvú vážnejšiu príležitosť finálového duelu spálil už v 3. min Hagelin, ktorý po nepresnej rozohrávke domácej defenzívy preveril pozornosť brankára Quicka. Na opačnej strane pri pokuse Muzzina predviedol skvelý zákrok betónom gólman Lundqvist.

V 10. min delovku McDonagha od modrej čiary vyrazil Quick k Hagelinovi, vzápätí zlikvidoval aj jeho strelu z uhla a napokon predviedol vynikajúci zákrok pri dorážke St. Louisa. Prvý gól stretnutia prišiel v 14. min, keď po nevyužitej presilovke vypichol Doughtymu puk Pouliot, v brejku nezaváhal a prekonal brankára Quicka. Aktivita NY Rangers pokračovala aj vo vlastnom oslabení a domáci gólman musel zasahovať pri strele B. Boyla spomedzi kruhov.

Rovnaký hráč vzápätí vypichol puk domácim hokejistom a Hagelin v úniku zvýšil na 2:0 pre svoj tím. Ešte pred prvou sirénou sa domácim podarilo skorigovať, keď Clifford využil peknú prihrávku J. Cartera.

V druhej časti už mali výraznejšiu prevahu domáci hokejisti. V 24. min pri prečíslení s Gaboríkom pálil len do Lundqvistovej vyrážačky T. Lewis. O tri minúty neskôr už bolo vyrovnané - po prihrávke Justina Williamsa sa obranca Doughty dostal po „sťahovačke“ k strele a puk z jeho hokejky skončil v bránke - 2:2.

Ďalšie šance v druhej dvadsaťminútovke nevyužili T. Lewis, Vojnov, Pearson a v 36. min bekhendom ani Gáborík. Kings mali výraznú prevahu aj v III. tretine, súpera v nej prestrieľali 20:3, ale skóre sa nepodarilo zmeniť. V 45. min zmaril Lundqvist lapačkou veľkú šancu W. Mitchellovi a o dve minúty neskôr aj Stollovi. V hektickom závere riadneho hracieho času nepochodili ani domáci Kopitar a na druhej strane v úniku Hagelin.

Zápas dospel opäť do predĺženia, ktoré trvalo necelých päť minút. V 65. min totiž obranca Girardi urobil pred vlastným gólmanom hrubú chybu a Justin Williams strelou do horného rohu rozhodol o triumfe domáceho kolektívu. 

Los Angeles Kings - New York Rangers 3:2 po predĺžení (1:2, 1:0, 0:0 - 1:0) - stav série: 1:0
Góly: 18. Clifford (J. Carter), 27. Doughty (Justin Williams, Clifford), 65. Justin Williams (M. Richards) - 14. Pouliot, 16. Hagelin (B. Boyle, McDonagh) 
Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Kozari, Watson - Heyer, Driscoll


Zostavy:
Los Angeles Kings: Quick - Muzzin, Doughty, Vojnov, W. Mitchell, Greene, Martinez - D. Brown, Kopitar, GÁBORÍK - Justin Williams, Stoll, D. King - Toffoli, J. Carter, Pearson - T. Lewis, M. Richards, Clifford 
New York Rangers: Lundqvist - Stralman, M. Staal, Girardi, McDonagh, Diaz, K. Klein - Dorsett , B. Boyle, Moore - Kreider, Stepan, Rick Nash - Brassard, Zuccarello, Pouliot - St. Louis, B. Richards, Hagelin

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok