Skupina Matador rozšírila svoju pôsobnosť aj do Českej republiky

TA3, TASR
27.9.2011 19:31

Matador Automotive Czech so sídlom v Liberci spúšťa v týchto dňoch úvodnú fázu sériovej produkcie dielcov pre automobilový priemysel. Liberecký podnik je členom Skupiny Matador Holding, a.s., a je v súčasnosti novou zahraničnou investíciou Skupiny Matador.

Skupina Matador rozšírila svoju pôsobnosť aj do Českej republiky

Investícia prekračuje hodnotu 23 miliónov eur, z čoho 5,5 milióna tvorí hodnota budov a ďalších takmer 18 miliónov eur stojí moderné technologické zariadenie automatizovaných zváracích liniek a ďalšieho technického vybavenia. Už v súčasnosti Matador Automotive Czech pripravila pracovné príležitosti pre 65 pracovníkom z Liberca a jeho okolia a v najbližšom čase stúpne tento počet na plánovaných viac ako 120 pracovníkov.

V prvej etape nábehu výroby je hlavným zákazníkom mladoboleslavská automobilka ŠKODA Auto, ale aj ďalší odberatelia zváraných zostáv pre automobilový priemysel. Matador Automotive Czech ponúka prijatým pracovníkom stále zamestnanecké zmluvy s možnosťou pracovať a ďalej sa vzdelávať pri obsluhe technologicky moderných strojových zariadení.

Výroba už v skúšobnej prevádzke produkuje prvé dve zostavy, ku ktorým pribudnú v krátkom čase ďalšie nové zostavy na pripravované projekty odberateľov.

Ešte v tomto roku je plánovaný objem tržieb na úrovni takmer 6 miliónov eur a v priebehu nasledujúcich troch rokov sa celkový objem výroby dostane na plánovaných 30 miliónov eur.

Skupina podnikov Matador Holding aj touto zahraničnou investíciou posilňuje svoje miesto v sieti dodávateľov pre automobilový priemysel, čo v súčasnosti opätovne potvrdila aj dosiahnutím "A" hodnotenia výsledku auditu dodávateľov koncernu Volkswagen v materskej spoločnosti podniku Matador Automotive Vráble, a.s., s ktorým bude aj Matador Automotive Czech na svojej produkcii úzko kooperovať.
TASR informoval Dušan Koblišek, hovorca Matador Holding, a.s.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok