Polivoda víťazom etapy i novým lídrom Okolo Slovenska

SITA TA3
4.6.2014 17:37

Ukrajinec Alexander Polivoda sa stal v stredu víťazom najdlhšej etapy na 58. ročníku cyklistických pretekov Okolo Slovenska, ktorá viedla zo Stropkova do Liptovského Hrádku a merala 200,6 km. Dvadsaťsedemročný jazdec tímu Kolss sa stal novým lídrom pretekov, zo žltého trička vyzliekol Holanďana Petra Koninga.

Polivoda víťazom etapy i novým lídrom Okolo Slovenska
SITA

Pelotón išiel od začiatku vo vysokom tempe, priemerná rýchlosť bola viac ako 45 km/h. Na vážnejší atak sa dlhšie čakalo. Zo Slovákov jazdil aktívne Marek Čanecký, ktorý bodoval na oboch horských prémiách. Viacerí domáci cyklisti nestačili tempu, výrazne zaostali a napokon ich rozhodcovia stiahli z trate. Po druhej horskej prémii na Grajnári (74 km) unikol Lotyš Andzs Flaksis, ktorý si utvoril vyše trojminútový náskok. Po rýchlostnej prémii v Spišskej Novej Vsi (121,8 km) už bol jeho pokus minulosťou. Postupne sa na čele vykryštalizovala jedenásťčlenná skupina, v ktorej už chýbali slovenskí cyklisti. Z nej sa v Šuňave (162,2 km) pokúsili odskočiť Chorvát Matija Kvasina a Slovinec Kristjan Fajt. Pelotón v tej chvíli zaostával o takmer tri minúty. K dvojici sa pridal Alexander Polivoda a trio spoluprácou dotiahlo svoje úsilie do cieľa v Liptovskom Hrádku. 

Vo štvrtok 5. júna je na programe 3. etapa Okolo Slovenska, ktorú považujú za kráľovskú. Pelotón sa vydá o 12.30 h z Liptovského Hrádku do Handlovej, cieľ by mal byť po 173,8 km približne po 16.25 h. Na trase je aj najvyšší bod 58. ročníka - Čertovica.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok