ČEZ sa chce sústrediť na slovenský a poľský trh

SITA
4.6.2014 13:55

Česká energetická spoločnosť ČEZ sa chce sústrediť na susedné trhy, ako sú Slovensko a Poľsko, namiesto ďalšej expanzie na Balkáne. Uviedol to v stredu generálny riaditeľ ČEZ-u Daniel Beneš. "V budúcnosti nechceme rozvíjať podnikanie v balkánskych krajinách... Ak existuje niečo, čo nás zaujíma, je to v susedných krajinách," uviedol Beneš.

ČEZ sa chce sústrediť na slovenský a poľský trh
ČTK

Spoločnosť zrušila začiatkom roka tender v hodnote do 15 mld. USD na výstavbu nových reaktorov v jadrovej elektrárni Temelín, čo jej otvára priestor pre ďalšie akvizície v najbližších rokoch. Dôvodom zrušenia boli nízke veľkoobchodné ceny elektriny a odmietnutie vlády poskytnúť cenové garancie. V posledných rokoch spoločnosť ČEZ pri akvizíciách v zahraničí utrpela sériu neúspechov, hlavne na Balkáne, keď sa v Rumunsku a v Bulharsku dostala do sporu s regulačnými úradmi.

Firma ČEZ pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť ČEZ Slovensko pôsobí aktívne na slovenskom trhu s dodávkami energií od roku 2010. Dodávku elektriny a zemného plynu ponúka na Slovensku všetkým kategóriám odberateľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok