Nitrania sa po výhre nad Senicou rozlúčili s najvyššou futbalovou súťažou

TA3 TASR SITA
31.5.2014 20:33

Hráči FC Nitra sa v domácom prostredí víťazstvom rozlúčili s najvyššou slovenskou futbalovou súťažou. Nitrania v sobotu v záverečnom 33. kole Corgoň ligy zdolali Senicu 2:0, pričom o osude stretnutia rozhodli už v prvom polčase. Strelecky sa presadili Matúš Mikuš a Cléber.

FC Nitra - FK Senica 2:0 (2:0)

Góly: 20. Mikuš,  28. Nascimento. Rozhovoval: Hrčka, ŽK: Husár -  Kosorín, 150 divákov
Zostavy a striedania:

Nitra: Stránský - Boszorád, Harbulák, Mensah, Husár - Kolbas, Šmehyl, Špalek (83. Forbs), Augustín - Cleber (75. Kotrík), Mikuš (46. Kutra)

Senica: Šulla - Cristovam (86. Otrísal), Pavlík, Gava, Mazán - Ventura - Ferencík (60. Královic), Mráz (65. Komara), Kosorin, Kalabiška - Irobiso

Nitra s náhradným brankárom Stránským a Senice bez niektorých zahraničných hráčov, nastúpili do stretnutia, v ktorom o nič nešlo. V uvoľnenej atmosfére videli diváci zaujímavý futbal s mnohými streleckými príležitostiam. V prvom polčase dve využili domáci hráči, v 20. minúte sa obranca Boszorád predral po pravej strane do pokutového územia, spätným centrom našiel voľného Matúša Mikuša a ten ju nekompromisne poslal do siete. O osem minút Pavlík fauloval pred bránou hostí Mikuša a nariadenú penaltu premenil Cleber, čím zvýšil náskok Nitry na 2:0.

Po prestávke začala Senica ofenzívnejšie, no v 58. minúte mohli ísť Nitrania do trojgólového vedenia. Boszorád poslal dopredu po pravej strane Špaleka, ten sa zbavil obrancu, našiel Šmehyla, no ten trafil len brvno Šullovej brány. Do konca stretnutia už gól nepadol, Nitra sa s najvyššou súťažou rozlúčila výhrou 2:0, Senica obsadila 6. miesto.

Hlasy:

Ladislav Hudec, tréner Nitry: "Som spokojný s tým, že sa vyhralo a hoci zápas nemal ligový náboj, to čo sme chceli, sme dosiahli."

Pavel Hapal, tréner Senice: "Dnes vyhrala zaslúžene Nitra, pretože naše mužstvo z hľadiska vekového priemeru by som prirovnal k dorasteneckej súťaži. Niektorí chlapci ešte nemajú na to, aby zbierali body a neviem, ako by to vyzeralo, keby sme nemali nahrané body z jesene. Chýbajú nám skúsení hráči."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok