Trenčín sa s Banskou Bystricou rozlúčil po spravodlivej remíze

TA3 TASR SITA
31.5.2014 20:09

Hráči FK Dukla Banská Bystrica a AS Trenčín sa v sobotňajšom záverečnom 33. kole najvyššej slovenskej futbalovej súťaže rozišli zmierlivo. Hosťujúci Trenčania vyhrávali po prvom polčase 1:0, domáci "vojaci" ale gólmi Vajdu zo 72. a striedajúceho Střihavku z 88. min otočili skóre. Posledné slovo však mali opäť hostia, v nadstavenom čase vyrovnal Moses Simon.

Trenčín sa s Banskou Bystricou rozlúčil po spravodlivej remíze
SITA

FK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín 2:2 (0:1)

Góly: 72. Vajda, 88. Střihavka - 20. Bero, 90.+ Simon. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Vajda, Ľupták - Čögley, 1861 divákov

Zostavy a striedania:

Banská Bystrica: Boroš – de Vito, Savič, Nosko, Vajda – Ľupták (78. Balko), Rejdovian, Kliment, Faško (68. Peňaška)– Plavšič, Šovčík (53. Střihavka)

Trenčín: Šemrinec – Čögley, Kleščík, Rodriguez da Silva, Opatovský (71. Mišák) – Baéz, Holúbek, Bero, Simon – van Kessel (63. Malec), Jairo

Úvod i celý prvý polčas patril Trenčanom. Ich útoky ťahali po krídlach rýchlonohý Kessel so Simonom. V 20. minúte zo Simonovej prihrávky vyťažil Bero, ktorý spoza 16-tky prekonal domáceho Boroša. V 38. minúte mali veľkú šancu hostia, ale Kessel na bránkovej čiare neprepasíroval loptu za Borošov chrbát. Domáci mohli vyrovnať v 40. minúte, ale Faškova strela minula pravú žrď hosťujúcej bránky.

Do druhého polčasu vstúpili lepšie domáci a už v 47. minúte tvrdú strelu Ľuptáka vyrazil hosťujúci brankár. V 56. minúte domáci Rejdovian opečiatkoval brvno hosťujúcej bránky a odrazenú loptu poslal Kliment nad. V 65. minúte v dobrej šanci zaváhal de Vito, jeho strelu Šemrinec chytil. V 72. minúte sa domáci dočkali, keď Vajda vyrovnal na 1:1. V 78. minúte sa na ihrisko dostal domáci odchovanec Maroš Balko, pre ktorého to bola corgoňligová premiéra. V 88. minúte sa presadil domáci Střihavka a Dukla viedla 2:1. V nastavenom čase vyrovnal Simon na konečných 2:2.

Hlasy:

Norbert Hrnčár, tréner Dukly: "Bol to dobrý futbal z obidvoch strán. V druhom polčase sme zlepšili pohyb, z čoho pramenilo i naše vedenie. Napriek tomu, že na striedačke som mal len troch hráčov do poľa, chlapci sa s tým veľmi dobre vyrovnali. Zaslúžia si pochvalu nielen za dnešné stretnutie, ale i za celú sezónu, ktorú odohrali veľmi slušne."

Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Videli sme zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvom sme dominovali, vypracovali sme si viac streleckých príležitostí, ktoré sme však nedokázali využiť. V druhom polčase náš nekoncentrovaný výkon súper využil a dostal sa do vedenia. My sme vyrovnali v nastavenom čase. Myslím si, že to bola spravodlivá remíza. Cieľ, ktorý sme si dali pred sezónou - hrať v Európskej lige, sme splnili."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok